Merlin’s Apprentice

Merlin’s Apprentice
Film, USA / Canada
Instr: David Wu
Med blandt andre Sam Neil og Miranda Richardson

Denne miniserie fra 2005 bliver solgt som en fortsættelse til miniserien ”Merlin” fra 1998, men er det i virkeligheden ikke. De eneste ting der er fælles for dem, er at Hallmark har produceret den og at Sam Neill spiller Merlin i begge serier. Miranda Richardson spiller ligesom i “Merlin” hovedskurkinden, men hun er her Fruen i Søen og ikke Dronning Mab som i den første miniserie. Det er faktisk et helt nyt eventyr i Arthur-mytens verden. Forskellene mellem serierne Merlin og Merlin’s Apprentice er mange. F.eks. er der intet om kærlighedshistorien mellem Merlin og Nimue, som var omdrejningspunktet i den første serie og Fruen i Søen er en skurk i denne serie, mens hun i Merlin hjalp ham og accepterede at hendes verden var dømt til undergang.

Historien finder sted 50 år efter at Kong Arthurs riddere har fundet Gralen. Merlin er faldet i søvn og har sovet lige siden. Det er Fruen i Søen der har forhekset hans søvn. Da han vender tilbage til Camelot, er alt forandret. Alle han kender er døde, og Gralen har forladt borgen. Vi følger Merlins forsøg på at finde ud af hvilken synd, der har fået Gralen til at forlade Camelot. I virkeligheden er Merlin dog ikke hovedpersonen i denne historie. Hovedpersonene er tyven Jack, der viser sig at have store magiske evner og bliver Merlins lærling. Desuden har 3 andre unge en hovedrolle i denne film, det er Gawains datter, hendes store kærlighed smeden Graham og en ung kvinde der forklæder sig som dreng for at kunne blive ridder og hævne sin familie. Fjenden er en gruppe barbarer der ønsker at indtage Camelot, ødelægge byen og dræbe dens indbyggere. Undervejs kæmper Merlin og Fruen i Søen om at få Jack på deres side.

Det er på mange måder en overraskende film. Jeg vil nævne to. For det første er det overraskende hvor lidt den ligner Merlin serien. For det andet starter den ud som en klassisk fantasy historie, men viser sig at der er flere sider af sagen, alt er ikke så sort og hvidt, som man først tror. Det grundliggende plot er godt tænkt, men historien er meget rodet. Den flakker hid og did. Jeg syntes at Merlin serien var rigtig god, men denne serie er kun omkring middel. Den er endnu ikke kommet på dansktekstet, men kan købes fra både England og USA.

Anmeldt af Kim H. Pierri i Himmelskibet nr.12

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *