The Magical Legend of the Leprechauns

The Magical Legend of the Leprechauns
Tv-miniserie
Hallmark, 1999
Medv.: Randy Quaid, Colm Meaney, Whoopi Goldberg m.fl.

Denne miniserie fra Hallmark handler om en amerikaner der kommer til en smuk afsides landsby i Irland. Her redder han en Leprechaun. Det viser sig at være heldigt, for en sådan lille fyr skal hjælpe én hvis man redder ham. Leprechauns er Irlands svar på nisser med en skofetich. Små fyre der lever i landskabet iklædt grønne dragter (i gamle dage var de røde ligesom vores nisser). De er kendt som alfernes skomagere. Nå, men i denne fortælling er Leprechauns små fyre, som er karikaturer på irske mænd. De drikker, de er dovne og kigger på pigeben (altså alt der er værd at gøre). Deres ærkefjender er de nævenyttige alfer. De er Leprechaunernes modsætning. De arbejder næsten hele tiden med at få naturen til at fungere. I løbet af serien kommer de to grupper i krig fordi en alfeprinsesse har forelsket sig i en Leprechaun. Det får naturen til at gå fuldstændig amok, da der nu ikke er nogen der passer den.

Amerikaneren jeg nævnte i starten, er der for at se om det kan betale sig for et stort amerikansk firma at investere i området, så rige amerikanere kan komme ud i det originale Irland, hvor irerne sover på lergulve. Desværre for den plan forelsker han sig i en lokal pige, så han skal have stoppet planerne. Samtidigt bliver han blandet ind i krigen mellem alferne og Leprechaunerne.

Det er en hjertevarm film, selvom den groft karikerer det irske sind. Som en elsker af Irland går den dog lige til mit hjerte. Leprechaunernes leder bliver spillet af Colm Meaney, som spiller O’Brian i Star Trek Next Generation og Deep Space Nine.

DVD’en kan ikke købes med danske tekster, men kan købes enten i Tyskland eller USA/Canada. Jeg har købt den i Tyskland, fordi den tyske version varer 172 minutter, mens den amerikanske DVD varer 139 minutter; det er over en time længere. På tysk hedder den Kampf der Kobolte.

Anmeldt af Kim H. Pierri i Himmelskibet nr.10

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *