The Last Mimzy

The Last Mimzy
Film, USA, 2007, 90 min.
Instr.: Robert Shaye
Medvrk.: Timothy Hutton, Joely Richardson, Rhiannon Leigh Wryn, Chris O’Neil, m.fl.

“I looked through the looking-glass, mommy. I looked through it, just like Alice.”

The Last Mimzy er en meget velproduceret science fiction-børnefilm baseret på Lewis Padgetts novelle Mimsy Were The Borogroves fra 1943. Langt ude i fremtiden sender et døende samfund en tøjkanin proppet med nanoteknologi tilbage i tiden for at skaffe det eneste som kan genaktivere håbet og livslysten i en befolkning som er gået til i depression og apati: et barns tårer. Adskillige af disse tøjkaniner – Mimzies – sendes tilbage til forskellige tidspunkter i fortiden – f.eks. til Alice – men missionen lykkedes af forskellige grunde ikke. Den allersidste Mimzy – fremtidens sidste chance for redning – ankommer så i 2007, hvor et meget ungt bror/søster-par modtager den og opdager hvad der står på spil. De undergår begge en utrolig hjerneudvikling, så de bliver i stand til at gennemføre den skæbnesvangre mission.

Det er en smukt og realistisk fortalt historie med gode special effects, baseret på nogle fine baggrundsideer og med masser af god inspiration til børns fantasi.

For de 8-10 årige vil denne film muligvis være en oplevelse på linje med E.T. og lignende, men den manglede en lidt mere udviklet voksendimension. Rammefortællingen om det fremtidige samfund er meget tynd på detaljer, og slutningen har et skamløst påklistret og meget kunstigt klimaktisk spændingselement som er helt unødvendigt. Men bestemt en film som mange børn vil få stor glæde af. Karakter: 8 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *