The Last Legion

The Last Legion
Film, USA/UK/Frankrig 2007, 110 min.
Instr.: Doug Lefler
Medvrk.: Colin Firth, Kevin McKidd, Ben Kingsley, Aishwarya Rai, Alexander Siddig, m.fl.

Hvad skete der med Excalibur før sværdet endte i den sten hvorfra Arthur trak det op? Jo, det blev oprindeligt smedet til Julius Cæsar, og gik i arv til hans efterkommere, helt op til den sidste romerske kejser, Romulus Augustus Cæsar, der som dreng efterlod det i Britannia i år 460, hvor det allersidste regiment romerske soldater – den Niende Legion – overvandt krigsherren Vortigern. Vist ikke 100% historisk korrekt, men skidt-pyt. Baseret på en roman af den italienske forfatter Valerio Manfredi fortælles denne episke forhistorie til Arthur-legenden her i en ganske velproduceret historisk actionfilm uden de store effekter, men dog med autentiske kostumer, flotte landskaber, anstændigt skuespil, (meget) svulstig musik og en yderst eksotisk byzantinsk krigerinde i form af smukke Aishwarya Rai. Merlin er også med, som druiden Ambrosinus der er den unge Cæsars lærer. En flot og spændende film, især for det lidt yngre publikum; kun er det lidt ærgerligt at det hele i slutningen – og tilsat en ekstremt svulstig lydside – skal skæres ud i pap, så de er sikre på at selv den mest tungnemme seer ikke har misforstået noget. Men bestemt en film der er værd at se, også mere end én gang. Bedre end King Arthur-filmen fra 2004. Karakter: 7 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *