Hellboy II: The Golden Army

Hellboy II: The Golden Army
Film, USA/Tyskland, 2008, 120min.
Instr.: Guillermo del Toro
Medvrk.: Ron Perlman, Selma Blair, m.fl.

Jeg er ikke den store fan af Hellboy– tegneserien, og fandt den første film decideret middelmådig, men efter at have set II’eren så er respekten for den i forvejen gode instruktør røget et godt stykke i vejret. Hvis folk fik, undskyld udtrykket, blod på tanden af Pans Labyrint, så kan jeg berolige selv de ivrigste fans med at Hellboy II opfylder alle forventninger til et visuelt udstyrsstykke af samme høje kaliber – og det selvom den er et stykke kommercielt popkultur. Effekterne er med et ord overdådige, og man må konkludere at et kæmpe-budget i hænderne på den rigtige instruktør gør en kæmpeforskel! Selve historien, som er co-plottet af del Toro og Mike Mignola (Hellboys skaber), er det sædvanlige, ikke-specielt-originale fantasy-lir, med en kongekrone der kan styre en magisk hær af, øh, udødelige robot-orcs eller sådan noget. Og så er der ellers visuelt hurlumhej for resten af pengene. Den klimaktiske kamp er mod en ”skovgud” som minder ikke så lidt om nogle af væsnerne fra Miyazaki’s tegnefilm (f.eks. Princess Mononoke) – og det er jo ikke det værste sted at få inspiration fra! Selvom det meste, tror jeg nok, er computer-genereret, så er det faktisk ikke til at se. No bad CGI here! Det meste ser utrolig flot og ægte ud, selvom en del af virkemidlerne er meget ligesom i del Toro’s forrige film (væsner uden ansigter, og med øjne alle mulige andre steder). Alt i alt må Hellboy II dog uden tvivl siges at være en af årets absolut flotteste film – så flot at der er fare for at man glemmer at spise sine popcorn!

Min karakter: 7 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.18

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *