Nicole Boyle Rødtnes – Blodtåge – Skeletter i skabet 2

Blodtåge –
Skeletter i skabet 2
Roman af Nicole Boyle Rødtnes
Facet 2011 257 sider 199 kr

Vi er tilbage i Rødtnes’ univers, hvor hvert et hjems slægtsskelet kender alle hemmeligheder, fejltrin, dårligdomme og ugerninger familiemedlemmerne har begået. Dette er kritisk for Davie, da han allerede har mange ting på samvittigheden. Han har begået indbrud, gravskænding, og hjulpet, både med at skjule ét dødsbarn, og hjulpet et andet på flugt. Dødsbørn kan dræbe blot ved berøring, og de holdes derfor indespærret. Dog holdt Davies gamle læremester sit dødsbarn skjult, hvilket Davie hjalp ham med. Nu er læremesteren i fængsel, og dødsbarnet på en institution. Dette er dog ikke det eneste dødsbarn, som Davie har været i kontakt med, for det viste sig at hans fætter, Davon, også er et dødsbarn. Davon er stukket af fra en institution, og har fået Davie til at begå en række kriminelle handlinger under trusler om at der ellers ville ske noget med Davies venner. For at skjule alt dette, er det lykkedes Davie at kaste en besværgelse på hans eget slægtsskelet, således det ikke afslører ham.

En blodtåge har lagt sig over byen, hvilket skyldes at et slægtsskelet ikke har kunnet bære skammen over hvad dets familie har gjort, og det har derfor ødelagt sig selv, hvorved det blod det indeholdt, har lagt sig som en tåge over byen. For at få opklaret hvilket skelet der er skyld i dette har skeletinspektørerne ekstra travlt, og Davie er derfor kommet i lære som inspektør, nu hvor hans gamle læremester er i fængsel. Inspektørerne er ikke altid lige velkomne hvor de kommer hen, for det er bestemt ikke alle der bryder sig om at alle deres hemmeligheder kommer frem. De bliver derfor truet, og en kollega bliver slået ihjel. Den største fare for Davie er dog at hans fætter stadig er på færde, og nu har Davon bortført den lille pige Temate, datteren til Davies tidligere læremester. Davie skal forsøge at undgå Davon og finde ud af hvem, der er skyld i blodtågen, samtidig med at hans egne hemmeligheder ikke kommer frem.

Bogen er en god fortsættelse til Dødsbørn, og ved at Davie har fået ny læreplads, lærer vi en anden side af dette lavmagiske moderne fantasy-univers at kende. Hvor vi i bind 1 bevægede os rundt i kloakkerne, er vi nu over jorden, og der begynder at vise sig tegn på at det er en større sag som Davie er blandet ind i, for en af byens mest betydningsfulde familier, ser ud til at have noget med Davon at gøre.

Rødtnes skriver både godt og levende, og bogen er både underholdende og spændende. Efter at jeg anmeldte bind 1 (Himmelskibet 24), forærede jeg bogen til en kollegas 10-årige søn, som var meget begejstret for den, faktisk så meget at bind 2 har stået på hans ønskeseddel siden. Jeg glæder mig derfor til også at give ham dette bind, da jeg er sikker på dette bind også er noget for ham.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.27

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *