Jonas Wilmann – Mutagen

Mutagen
Roman af Jonas Wilmann
Valeta, 2011, 200 sider

De moderne fremstillingsmetoder med brugen af vækstfremmere i fødevarer har nu indhentet menneskeheden, og har resulteret i at store dele af ungdommen udvikler mutationer i teenageårene. Disse er mutationer gør de unge både sindssyge, yderst voldelige og ikke mindst har de fået en smag for menneskekød. Det er i denne post-apokalyptisk verden at Max kører rundt i Danmark for at finde overlevede mennesker, der ikke er ramt af mutationer, samtidig med at han rydder ud i befolkningen af voldelige mutanter. Han har funder Minna der er højgravid, og skal nu forsøge at få hende bragt i sikkerhed på den koloni der er oprettet på Lolland. Minna er meget nervøs for sit barn, og frygter at hendes barn vil blive dræbt af dem der styrer kolonien, hvis barnet viser tegn på mutation. Denne frygt er ikke ubegrundet, da Max tidligere har dræbt Minnas mand pga. at han havde en mulig mutation. Hun er dog nødt til at følge Max for at komme i sikkerhed, samtidig med at hun ikke ved om der er sikkerhed for hendes barn, der hvor de drager hen.

Bogen skildrer både Minnas dilemma, og i tilbageblik får vi også fortalt Max’s historie, om hvordan han nu er blevet en mand der nådesløst dræber mutanter. Bogen er mere en skildring af disse personer end, det er en skildring af et nedbrudt samfund. Den kaotiske verden er blot rammen, omkring disse menneskers skæbne, men det er også den ramme der skal få dem til at tage stilling til om det er en verden de kan se sig selv, og det ufødte barn, leve videre i.

Der er masser af action og spænding i bogen, meget i stil med den man ville finde i en zombie bog, da disse mutanter udelukkende er styret af deres sult og drifter, men til forskel fra en zombiefortælling, rejser de levnede rester af de fortærede lig sig ikke igen.

Bogen er desværre lige lovlig kort i forhold til de muligheder der er i det univers den bygger op.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.28

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *