Nicole Boyle Rødtnes – Medaljonen 1-3

Medaljonen 1-3
1 – Den sorte skarabæ
2 – Det Blødende sår
3 – Det halve hjerte
Trilogi af Nicole Boyle Rødtnes
Facet, 2011

Christian er 14 år og bor sammen med sine forældre og lillesøster Mille. Imens faderen er i Afrika modtager Christian en pakke som han tror er fra sin far. Indholdet er en medaljon formet som en skarabæ, og det går snart op for Christian at denne medaljon kan opfylde ønsker. Christian har masser af ønsker, for han er klassekameraternes mobbe offer nummer 1.

Sofie er grandkusine til Christian og Mille. Hendes forældre døde da hun var yngre, og hun har siden boet hos sin mormor. Mormoren kan dog ikke have hende boende længere, så det aftales at hun skal flytte over til Christians familie, noget der ikke falder i god jord hos Mille. Sofie er ikke ubekendt med det overnaturlige, da hun har det med at tegne folks død, en evne som skræmmer hende, specielt fordi hun kan vågne op og have tegnet i søvne.

Sofie bliver rodet ind i de problemer som det visers sig at den magiske medaljon giver. Det lyder jo altid godt at man kan få sine ønsker opfyldt. Det viser sig dog at hvert tredje ønske der går skævt, og at for hvert ønske der bruges graver medaljonen sig lidt længere ind i brystet på bæreren. Det trettende ønske er dødeligt. Den eneste måde såret kan hele på er ved at give medaljonen videre og få nogle andre til at ønske, for hvert af deres sår vil hele såret hos den tidligere bærer. Christian og Milles
problemer består også af nogle mænd fra en hemmelig orden der forsøger at få medaljonen fra dem, og disse mænd står ikke tilbage for at kidnappe og dræbe børn.

Nicole Boyle Rødtnes skiver godt og spændende, noget som man også kan læse i hendes serie Skeletter i skabet. Begge serier er skrevet til børn og unge, og de bygger over den kendte skabelon med børn der bliver sat i en farlig situation, som de så skal prøve at løse hvor ingen voksne tror på dem eller hjælper dem. Selvom det er en kendt og traditionel skabelon, så er bøgerne spændende og har mange gode ideer, der underholder læseren.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.28

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *