Steen Langstrup – Intet er som du tror & Porten til helvede

Intet er som du tror
Plantagen II
Roman af Steen Langstrup
2 Feet entertainment, 2011, 230 sider

Porten til helvede
Plantagen III
Roman af Steen Langstrup
2 Feet entertainment, 2011, 330 sider

Beboerne i Gillsby har længe levet med hemmelighederne i skoven, og har både bevidst og ubevidst forsøgt at holde dem skjult. Nu hvor ondskaben er vågnet igen er de nødt til igen at få den spærret inde. Udenlandske håndværkere bliver sat til at lukke plantagen ned, ved at forsegle bygningerne og strø salt over alt. Grunden til at det er udenlandske arbejdere er ikke pga. prisen, men for at sikre sig at de tager langt væk efter jobbet er færdigt, således, at ingen skal få noget at vide om det arbejde de har udført. De når dog ikke at blive færdige med arbejdet, for det onde er stadig på færde. De af arbejderne der overlever flygter i natten.

Katjas mand Anders tog for nogle dage siden til Gillsby for at undersøge nogle specielle snegle som han har fundet ud af lever i skoven omkring byen. Hun har dog intet hørt fra ham, og hun er taget af sted for at finde ham. Hun møder dog ikke meget hjælp i byen, hvor ingen lader til at have set hendes mand, hun ender dog med at finde hans bil langt inde i skoven, men det er dog tydeligt at der er noget helt galt.

Den lokale betjent samt skovfogden er også ved at prøve at lukke den skjulte skov af igen, men de finder snart ud af at de historier de hørte som børn om ondskaben i skoven bestemt har noget på sig.

 Porten til helvede

Der er nu gået et år siden episoden ved plantagen. Den 10-årige Sofus har været i en katatonisk tilstand siden, og hans mor, Kristina, er kraftigt ramt af angstanfald, efter oplevelserne de havde, da resten af deres familie omkom ved de dæmoniske snegles, angreb på plantagen.

I Gillsby er det onde nu rykket ud af skoven, og spøgelset af heksens datter bliver set af flere rundt i byen. Som datoen nærmer sig den 11. november 2011 bliver der fundet 11 døde sorte katte i byens kirke, og 11 beboere død af den ellers udryddede sygdom pest. Ondskaben viser sig nu i andre forme end de dæmoniske snegle, og det viser sig at det måske er verdens undergang der er på vej, og at den lukkede skov måske indeholder en port til helvede og at Beelzabub står for at finde vej til
verden.

Sofus forsvinder fra sin hospitalsseng, og dukker op i Gillsby sammen med en ung rødhåret kvinde, en kvinde som viser visse dyriske og dæmoniske træk. Kristina tager til Gillsby for at finde sin søn, og hun finder sammen med en flok af byens beboere der er ved at ruste sig til kamp imod det onde. Det bliver derfor både en kamp for byen, men også en mors kamp for sin søn, Hvis han da er hendes søn, for drengens far dukker pludselig op og fortæller at han byttede deres barn væk for et fremmed barn til en rødhåret kvinde da Sofus var helt spæd.

Trilogien bevæger sig vidt, fra bind 1 der er intens og nervepirrende, hvor en lille flok mennesker er lukket inde af ondskaben. I bind 2 møder vi konsekvenserne blandt de efterladte, men ser også hvordan ”oprydningsarbejdet” efter en overnaturlig hændelse er svært, og så til bind 3 hvor det der virker som en lokal begrænset ondskab nærmere er noget der blot tager udgangspunkt i dette område, men som vil have konsekvenser for alle.

Steen Langstrup har holdt igen med at promovere serien indtil her hvor tredje bind nu også er udkommet, for også på den måde at vise at de tre bind er et samlet værk. Det er et spændende og velskrevet værk, og værket er yderligere udvidet ved at det trækker tråde til andre af Langstrups bøger. Det er tråde til vampyr bogen Blodets nætter samt bøgerne Kat og Fluernes hvisken, og på nogle punkter i en grad hvor det vil være en fordel at have læst disse andre bøger først, dog uden det er en forudsætning.

Plantagen er Steen Lang­strups tilbagevenden til gyser
litteraturen efter nogle år som krimiforfatter, og det er et kærkomment gensyn, og jeg håber bestemt han bliver i genren.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.28

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *