Fantasy & Science Fiction

Fantasy & Science Fiction
May/June 2011
July/August 2011

Fantasy & Science Fiction er et magasin i bogform som bliver udgivet en gang hver anden
måned. Det blev oprindeligt udgivet hver måned indtil den amerikanske porto steg. Magasinet er på 250-300 sider hver gang, så det er noget af en mundfuld. Det koster 400 kroner for et abonnement på 2 år.

Magasinet indeholder korte historier fra både fantasy-settings og også science-fiction. Der er også nu og da horror­historier. I hvert nummer er der en enkelt historie som er to-tre gange længere end de andre. I Juli/August-nummeret er det ”The Ants of Flanders” af Robert Reed som indeholder lidt mere end andre historier.

Robert Reed er en forfatter som har haft en større pause på nogle årtier men som nu er
begyndt at skrive igen. De fleste forfattere som skriver i S&SF er dog forfattere som jeg ikke har hørt om før, men ind i mellem dukker der også forfattere op som Ursula Le Guin.

Historierne handler om alt mellem himmel og jord indenfor Fantasy og Science Fiction. Der er historier om hekse, Godzilla, tidsrejser, alfer, stjernekrige, vampyrer, post-apokalytisk… you name it.

Ind imellem er der så tegneserier på et enkelt billede som skulle være humoristiske. Jeg har dog aldrig grint af dem.

Endvidere er der bog- og film­anmeldelser, hvilket er et godt asset for magasinet. Det er navne som Charles De Lint som anmelder produkterne. Der er også artikler om science, men det er dog ikke så tit.

Jeg er mest til fantasy, da jeg er rollespiller, men kan også godt lide science fiction. Det gode ved magasinerne er at man kan få historier om mange forskellige ting. Der er meget diversitet. Deres korte form passer godt til at læse i toget/bussen frem og tilbage på arbejde.

Der er ikke så mange reklamer i magasinerne, så man får virkeligt noget for pengene. Et enkelt magasin kan godt tage et godt stykke tid at læse, så det rækker i lang tid.

Historierne er typisk af god kvalitet, men der er også historier som er svære at forstå. Typisk foregår en historie i forfatterens univers, hvor han/hun også har skrevet talrige andre historier. Forståelse kan kræve at man læser mere af forfatteren.

Jeg vil give dem et 7-8 ud af 10, for jeg syntes egentligt at det er gode udgivelser. Man glæder sig til at få det med posten fra USA.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Antologi, Fantasy, Magasiner, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *