Lea Everlyn – Tøbrud

Tøbrud
Roman af Lea Everlyn
Facet 2011, 194 sider, 149kr.

I den kolde snedækkede finske ødemark kæmper Aino med at få det hele til at hænge sammen økonomisk for sig selv og sine to 13-årige drenge Niilas og Matti. Der er ikke meget arbejde at få, men heldigvis får han god hjælp af de andre i den lille nærliggende by.

Laura bliver jagtet igennem ødemarken af underjordiske væsner, det lykkedes hende dog at slippe væk, mens hendes hest bliver trukket ned af dæmonernes klør. Hun kommer såret og forslået vandrende ud af skoven tæt ved Ainos hus, og han skynder sig at tage den tilskadekomne kvinde indenfor i sikkerhed. Ud over at pleje hende viser det sig også at Aino har specielle evner inden for det at heale. Selvom det lille finske samfund er en del af den moderne verden så lever de gamle historier, og det viser sig da også at magi og specielle evner ikke er helt ukendt på egnen. Lauras opdukken på egnen sætter dog gang i begivenheder der kan føre til Ragnarok, da underverden og menneskets verden nu er ved at smelte sammen. Aino bliver for alvor draget ind i begivenhederne da jætten Jötnar bortfører Niilas, og de hemmeligheder der omgiver det lille samfund bliver afsløret.

Bogen er en god og anderledes ungdomsfantasybog der tager udgangspunkt i nordisk overtro, men som finder sted i nutiden med biler, snescootere og fjernsyn. Fokuset er ikke den moderne verdens møde med overtroen, for i det lille samfund betragtes det ikke som overtro, man er her bedre bekendt med underverdenens indflydelse på verdens gang.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *