TiMER

TiMER
Film, USA, 2009, 99 min.
Instr.: Jac Schaeffer
Medv.: Emma Caulfield, John Patrick Amedori, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Åh-åh. En sci-fi romantisk komedie. Tjah, det måtte jo komme. Engang i nær fremtid opfindes der et armbånd – TiMER’en – som tilsyneladende er forbundet til skæbnen (?!), og kan tælle ned til det eksakte sekund hvor man møder sin eneste ene. De fleste mennesker får det monteret, for det virker selvfølgelig kun hvis begge de to der skal møde hinanden, bærer en TiMER. Vi følger Oona O’Leary som snart fylder 30. Hendes TiMER er desværre blank, så hendes eneste ene har ikke fået sin TiMER endnu. Hun dater derfor diverse mænd uden TiMER, og overtaler dem til at få sig en TiMER, men uden at nogen af dem viser sig at være hendes udkårne. Vi ser også komplikationerne hos diverse andre mennesker i Oonas familie og omgangskreds; f.eks. en velhavende ung fyr hvis skæbneudkårne er datteren til den nye mexikanske hushjælp. Imens tænker Oona over om hun bare skal finde en fyr uden TiMER og blæse på den eneste ene. Filmen baserer sig på det store filosofiske spørgsmål som mange kvinder åbenbart bruger rigtig meget af deres tid på (og som nok er grundlaget for at det siges at kvinder ikke ved hvad de vil): Har man virkelig en “soul mate” (den eneste ene; ridderen på den hvide hest), eller skal man ikke tro på den slags? Filmen er ligeså vægelsindet som typisk kvindelig “logik” ofte er (no offense!); på den ene side vil den gerne tro på det “romantisk korrekte”, men på den anden side forsøger den også at se realiteterne i øjnene, uden dog at gå hele vejen i nogle af tilfældene. Der sås tvivl om hvorvidt TiMER-teknologien nu også virker, og der vises også skepsis overfor skæbnen selv; måske er man i virkeligheden mest lykkelig sammen med en anden end éns videnskabelige skæbneudkårne? Derfor kommer der aldrig noget konkret svar, selvom hele filmens præmis er at foreslå et sådant. Man aner at kvinder helst slet ikke vil have svar på dette spørgsmål, for måske vil de ikke kunne lide svaret, uanset hvad det er. Suk! Det er svært at gøre andet end at rulle med øjnene. Dette er en film som med garanti vil underholde (nogle) kvinder væsentligt mere end mænd (desværre har vi pt. ikke så mange kvindelige anmeldere her i bladet, så…).

Karakter: 3 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *