Grizzly

Grizzly
Film, USA, 1976, 91 min.
Instr.: William Girdler
Medv.: Christopher George, Andrew Prine, Richard Jaeckel, Joan McCall
På DVD fra Another World Entertainment

”Jaws with paws”, det er hvad man må sige til sig selv mens man ser denne ’70er-film om en ond grizzly-bjørn der bare ikke vil holde op med at dræbe og æde. Det er op til vores brave helte at redde dagen inden campingteltene er gennemblødt af blod.

Parallellerne til Dødens Gab-formlen er så tydelige at filmen svinger mellem at være god underholdning og utilsigtet komik. Instruktionen er såmænd kompetent nok og handlingen skrider da frem med god fart – nu og da ser vi tingene fra bjørnens perspektiv, der er nogle anstændige drabsscener, og naturligvis det sædvanlige forgæves forsøg på at få kontrol over situationen inden det store opgør i sidste akt – men filmen forbliver hverken mere eller mindre end okay tidsfordriv. Manuskriptet af Henry Flaxman og David Sheldon er også kompetent nok, selvom det går op og ned med kvaliteten.

Skuespillet passer til materialet. Christopher George er god som Chief Brody – øhm, jeg mener, Michael Kelly, mens Prine og Jaeckel støtter ham udmærket.

Det sjoveste ved det hele er nu den stærkt variable kvalitet af effekterne. I den ene scene flyver der afrevne kropsdele gennem luften, og i den næste falder offeret til jorden med rød teaterfarve smurt på ansigtet. Dem der ender i bjørnens favntag ser ud som om de får en venligt knus af en fyr klædt i en tyk pels. Og i nærbillede ligner bjørnens poter et par gigantiske vanter.

Grizzly er tosset og kær både i sig selv og som en rip-off/hyldest til Dødens Gab, og mere underholdende end man skulle tro. Ifølge IMDb.com var den intet mindre end den mest indtjenende ”independent”-film i 1976; kassesuccesen opgjortes i hele $39 millioner.

Karakter: 6 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Kevin Matthews i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *