Day of the Animals

Day of the Animals
Film, USA, 1977, 97 min.
Instr.: William Girdler
Medv.: Christopher George, Leslie Nielsen, Michael Ansara, Lynda Day George, Ruth Roman, Richard Jaeckel
På DVD fra Another World Entertainment

Ja, det er endnu en ”dyr går amok”-film fra instruktør William Girdler, manden bag det overraskende hit Grizzly fra året før. Denne gang skænker han os sin egen version af Fuglene.

Det handler alt sammen om at ødelæggelsen af ozonlaget gør dyr i bjergrige egne lettere sindssyge, til direkte fare for menneskene. Det er hammer-irriterende for en gruppe bjergvandrere, anført af Steve Buckner (Christopher George – ja, ham fra Grizzly). Det begynder med et virkelig nederen fugleangreb, men udvikler sig hurtigt til en situation fyldt med… flere fugleangreb. Efterfulgt af højt­springende gummirotter og bidske hunde (der logrer med halen).

Hvis du forsøger at se denne film som en alvorlig øko-gyser, så vil du blive ret skuffet. Et par af skuespillerne (Christopher George, Michael Ansara) er okay, men resten ligger dybt under gennemsnittet – og det gælder også dyrene. Instruktøren klarer ikke at få opbygget nogen reel spænding, og manuskriptet af William W. Norton og Eleanor E. Norton hjælper ikke. Sine steder er filmen næsten for kedelig til at være værd at sidde i gennem.

Men, hvis du i stedet beslutter at se Day of the Animals som en komedie, så er der bestemt nogle gode grin undervejs. Leslie Nielsen overspiller helt genialt, og man bliver nødt til at bryde hulkende sammen over gummirotterne.

Filmen vil gerne være en slags hybrid mellem Fluernes Herre og Fuglene, men overbevisende gys og spænding i begge tematiske tilfælde (mennesker mod naturen og mennesker mod hinanden) udebliver fuldstændig. Skuespillerne (inkl. Lynda Day George, kone til Christopher George) forsøger at leve sig ind i filmens stil, men kan i sidste ende ikke gøre noget for at redde denne bombe. Ret sølle.

Karakter: 4 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Kevin Matthews i Himmelskibet nr.30

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *