Michael Kamp – Bunker 137

Bunker 137
Roman af Michael Kamp
Tellerup, 2011, 201 sider

Vi er i den sidste periode af anden verdenskrig, og de tyske tropper er trængt på deres egen jord. De allierede styrker rykker frem på den ene side, og russerne trænger så på fra den anden. Der er dog tyske styrker der holder ud, og som ikke vil give sig, noget der specielt gør sig gældende for Waffen-SS. En gruppe af disse falder i en fælde og deres konvoj bliver angrebet af amerikanske kampvogne. Nogle få tyske tropper slipper væk, men da de bliver jagtet igennem skoven finder de en forladt bunker, hvor de forskanser sig.

Det viser sig dog hurtigt at ikke alt er som det skal være ved denne bunker, første hint er at bunkeren er blevet barrikaderet fra ydersiden. Andet hint er da den samme amerikanske soldat bliver ved med at angribe, selvom de skyder ham flere gange. Hans lig bliver blot trukket ud i skoven igen inden næste angreb. Inde i bunkeren sker der også foruroligende ting. Soldaterne høre hver i sær lyde, og ser syner af døde familiemedlemmer.

I gennemsøgningen af bunkeren viser det sig at stedet har lagt grund til eksperimenter der både var grusomme over for de personer der ufrivillige blev brugt som forsøgskaniner, men også at eksperimenterne ikke kunne styres, og at den brist i virkeligheden som det har afsløret nu er ved at brede sig, og at krigens rædsler ikke er noget i forhold til hvad der ellers måtte befinde sig på den anden side af virkeligheden.

Bogen gør meget i at lade personerne få forskellige syn der driver dem til vanvid, og som gør at de har svært ved at forholde sig til hvad der sker omkring dem. Denne forvirring rammer også en som læser, hvilket også skyldes at mange af synerne ikke med til at skabe en stemning, mere end de fortæller om hvad det er der lægger til grund for hændelserne. Der er masser af forundring og stemning i bogen. Der er dog flere gange hvor jeg ikke kunne lade være med at tænke at Kamp for nyligt må have set filmene From Beyond og Event Horison, da den mange syner, samt grunden til dem minder meget om elementer i disse film.

Tellerup har inden for de sidste par år taget mange nye danske forfatter ind, herunder Michael Kamp. Fælles for de forfatter som Tellerup har taget til sig er at de skriver i de fantastiske genrer, men også at bøgerne passer ind i forlagets målgruppe som er Dennis-Klubben (Dennis Jürgensens fanklub). Der har ofte været den opfattelse omkring udgivelserne fra Tellerup at de kun er rettet imod det yngre segment, men dette er også forlaget der gav os zombiebogen Kadavermarch, og jeg har svært ved at forstille mig at jeg er den eneste medlem af Dennis-Klubben for hvem det snart er længe siden at jeg blev regnet som en del af ungdomsbogs-segmentet. Michael Kamps bøger er på samme måde som flere af Dennis Jürgensens bøger, nogle som vil gøre sig godt i forhold til Dennis-klubbens medlemmer, men som bestemt ikke begrænser sig til dem, og den voksne horrorlæser bør også sørge for at få Kamps bøger med på listen over bøger der skal læses.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.31

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *