Jonas Wilmann – Smukke Anna

Smukke Anna
Roman af Jonas Wilmann
Forlaget KAOS 2011, 198 sider

Anna er en fattig romapige der bor i Prags slum. Hun er dog gude­smuk, hvilket gør at alle lægger mærke til hende. Selvom hun stadig er meget ung så er drenge for alvor begyndt at lægge mærke til hende, en opmærksomhed som det kriminelle miljø også begynder at give hende. Hendes far prøver at beskytte hende, men da han klipper hendes hår og sender hende til at arbejde på et nedslidt plejehjem, får hun nok af ham og stikker af. Hun ender desværre hurtigt blandt de forkerte mennesker, og hun bliver bortført og solgt til prostitution. Det lykkedes hende at stikke af, og i et drømmesyn bliver hun budt af gudinden Kali at hævne den uret der er sket hende og andre i hendes situation. Hun drager nu ud på et blodigt togt.

Tingene går stærkt i bogen. Der går ikke langt tid fra hun som en ung uskyldig pige stikker af hjemmefra, til hun er en iskold morder. Det er lige før at det sker for hurtigt. Bogen vil mange ting, men bruger ikke helt tid nok på alle de ting der sker, noget der også var lidt et problem i Wilmanns bog Mutagen. Der lægges bl.a. op til at en række spøgelser fra tidligere forurettede piger ville blande sig i Annas togt, noget der ikke rigtig vendes tilbage til. Dette skal dog ikke stå i vejen for at det er en velskrevet og spændende bog, men den vil have haft godt af at der blev brugt noget mere plads på at binde det hele sammen.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.31

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *