Jacob Hedegaard Pedersen – Nilrems rejse

Nilrems rejse
Roman af Jacob Hedegaard Pedersen
Hovedland 2008, 152 sider

For utallige år side var der en krig imellem guderne og mennesket. Selvom guderne rådede over en mægtigere magi end mennesket, så ønsker de heller ikke at blodsudgydelserne skal fortsætte. Som en del af fredsforhandlingerne tilbyder guderne at mennesket vil få del i gudernes magi. Der er dog den betingelse at det kun er få mennesker der vil blive tildelt denne viden, og disse mennesker skal vogte på den og sikre at den ikke bliver udbredt. Dette medføre naturligvis en masse intriger og rænkespil i at finde ud af hvem denne magt skal tilfalde Dette rænkespil fortsætter for selvom historien om de bøger der indeholder denne mægtige magi går hen og bliver en legende, så er der folk der tror på den, og vil søge den.

Nilrem underviser på magiskolen i Moseby. Her ville han gerne vise sig over for sine elever ved at vise at han kan genoplive de døde. For at have et friskt lig så kommer det til at gå ud over en frivillig af eleverne. Nilrem får via magi genoplivet eleven, men da hans magi ikke er så god så er der den bivirkning at hvis eleven i fremtiden skulle komme i nærheden af en der kaster en renselsesbesværgelse så vil den magi der holder ham i live forsvinde og han vil dø. Nilrem kommer selvsagt i problemer efter sin opvisning, og falder i unåde på skolen. Han bliver nu sendt ud for at lokaliserer Den Store Bog, en af bøgerne der indeholder gudernes magi og som er mægtig nok til permanent at rede elevens liv. Nilrem bliver således indblandet i rænkespillet om den magt som guderne i sin tid gav til mennesket. Han må også sande at nogen vil gøre alt for at få fadt i denne viden, og at ikke alle vil bruge den til gode ting.

Bogen er en god fantasy-historie, som primært af rettet til de unge læsere, men den voksne fantasy-læser der har lyst til at læse en fantasy-historie der ikke partout skal være spredt over 3 bind på 600 sider hver, så vil denne bog være et fint valg.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.31

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *