The Walking Dead – Bind 1 Til døden os skiller

The Walking Dead
Bind 1 Til døden os skiller
Tegneserier af Robert Kirkman (forfatter) Tony Moore (tegner)
Fahrenheit 2011, 136 sider

Tegneserieforfatteren Robert Kirkman stødte jeg første gang på i forbindelse med hans projekt med at gøre Marvels superhelte til menneskeædende monstre. De første Marvel Zombies var rigtigt fede, og ikke blot fordi det var zombier, men fordi de også var rigtigt godt skrevet (Marvel Zombies faldt drastisk i kvalitet da Kirkman ikke længere var en del af projektet). Efter at have læst disse tegneserier, fandt jeg ud af at Kirkman havde sin egen zombieserie, en serie der var rost alle steder man læste om den, så jeg måtte straks ud og opsøge den. Jeg havde ikke læst meget i bind 1 før at jeg var solgt til denne serie. Den gør det som Romeros zombiefilm (eller i hvert fald de første tre) også gør rigtigt godt. Den bygger på solide historier, og har fokus på personerne og hvordan de håndtere presset af at være i en verden hvor zombier tager mere og mere over. Bind 1 af denne serie er nu udkommet på dansk.

Rick vågner på et hospital hvor han har lagt i koma. Han er politibejent og var blevet indlagt efter han var blevet skudt. Der er ikke noget personale på hos­pitalet, men da han har vandret i de tomme gange støder han på de første af de uddøde. Rick slipper med nød og næppe væk, og må nu prøve at finde ud af hvad der er sket. Byen ligger øde hen, og da Rick vender hjem til sit hus er hans familie ingen steder at finde. Han finder en overlevende far der prøver at overleve sammen med sin søn, og disse peger Rick i retning af Atlanta hvor myndighederne har sagt at man skal drage til.

Det lykkedes for Rick at finde sin familie, som har slået sig ned samme med en lille flok overlevende, og prøver nu at holde stand ind til myndighederne får styr på situationen, noget der dog hurtigt bliver mindre og mindre sandsynlighed for sker.

Rick er meget samvittighedsfuld og pligtopfyldende, og han påtager sig hurtigt en leder rolle i gruppen, og selvom hans familie ikke er glad for at han forlader dem for at drage til byen efter forsyninger, så tager han altid disse opgaver, da det ligger dybt i ham at være med til at skaffe fællesskabet det de skal bruge.

Når man beskriver handlingen i The Walking Dead, kommer man hurtigt til ikke at nævne zombierne særligt meget, men historien er som sagt historien om mennesker der skal finde ud af det sammen. Zombierne er den trussel som disse mennesker er nød til at forholde sig til, og det er en trussel der hele tiden er til stede, og når de føler sig mest sikre så er de der lige pludseligt igen.

Dette er bestemt den bedste zombietegneserie lige nu, og det er et hit at den nu også er tilgængelig på dansk. Den danske udgave falder sammen med at første sæson af den tv-serie der bygger på serien. lige har kørt på DR HD. Der er mange af elementerne fra bind 1 der går igen i første sæson af tv-serien, men tv-serien er også sin egen, og kan bestemt også kun anbefales.

Den amerikanske The Walking Dead tegneserie har nu rundet sit hæfte nummer 90, hvilket er samlet i 15 trade paperbacks, hvoraf vi nu har fået den første på dansk, og jeg kan kun håbe at de danske tegneserie og zombie fans tager den så meget til sig at forlaget Fahrenheit fortsætter med at oversætte og udgive serien.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.31

Dette indlæg blev udgivet i Horror, Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *