Rubber

Rubber
Film, Frankrig/Angola 2010, 82 min.
Instr.: Quentin Dupieux
Medv.: Stephen Spinella, Wings Hauser, Roxane Mesquida, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Det er da utroligt hvad der smides på markedet (dvs. hvad nogen åbenbart kan tjene penge på) af sygt dårlige film. Nu skal vi dæleme også udsættes for en film om et dræber-dæk. Ja, et autonomt lastvognsdæk som vågner til live, kan køre selv, og i øvrigt kan dræbe folk ved hjælp af, æh, psykokinese. Men, men! Hvis man har nydt Attack of the Killer Tomatoes!, så virker konceptet faktisk ikke helt ueffent (som komedie, altså, dersom nogen skulle være i tvivl). Et vredt dæk der drøner ud af landevejen og skaber kaos til højre og venstre? Hey, it could work! Men denne film formår desværre ikke at indfri sådanne forventninger. Den har et alt for lavt budget til at den kan få noget til at se sejt ud, og hvad værre er, så har filmskaberne en meget ussel vision for både konceptet og historien. Vi præsenteres for et publikum, som løbende skal kommentere på filmen, og som gradvist slåes i hjel af filmens producenter, så de (håber de) ikke behøver rent faktisk at lave filmen færdig. Det er meget, meget meta. På en måde er idéen sjov nok, men udførelsen er meget ringe, og især dækkets ”eventyr” og dets meningsløse hang til at få folks hoveder til at (d)æksplodere skuffer fælt (og ja, jeg ved godt at det skal være en Scanners-reference. Det giver stadig ingen mening). Hvis du elsker dårlige film, så ligger den her lige til højrebenet…

Karakter: 2 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.32

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *