Supernatural Tales

Supernatural Tales
Moviebattle 2012
Another World Entertainment 2012

Supernatural Tales er en samling af danske gyserfilm, der alle medvirkede i undergrundsfilmkonkurrencen MovieBattle på CPH PIX 2012. Årets tema var Supernatural Horror. Movie­Battle blev startet i 2004 af film­instruktøren Shaky Gonzalez for at sætte gang i undergrunden, og det er siden blevet en del af filmfestivalen CPH PIX.

Udover de film der blev udtaget til finalen, indeholder samlingen også flere af de film der ikke gjorde. De to DVD’er indeholder i a1t 16 kortfilm, der alle indeholder overnaturlige elementer. Filmene er meget forskellige, og selvom budgetterne ikke har været store, så er der masser af idérigdom i disse film.

I filmen “Emma” (instruktør: Philip Th. Pedersen) tager nogle vennepar på en weekendtur til Sverige, hvor tingene fra starten går galt. Det ene pars babysitter melder fra i sidste øjeblik, så de er nød til at tage deres 10-årige datter med. Da de kommer til hytten, kommer ejeren og fortæller dem at de ikke kan være i hytte alligevel, og at de er nødt til at køre igen. De beslutter sig dog for at blive og bryder ind i hytten. På et tidspunkt i løbet af aftenen bliver huset omringet af små piger, som bestemt ikke er venligt stemte. Det er en klassisk spøgelseshistorie om en uret der er sket for mange år siden som nu bliver hævnet, uanset hvem hævnen så rammer.

En succubus er en kvindelig dæmon. En mand der er sammen med en succubus, bliver drænet for energi. Deraf to af samlingens film med titlen “Succubus”. Den første af dem (instruktør: Martin Vrede Nielsen) handler om en desillusioneret mand der møder en kvinde som virker til at være interesseret i ham og hans situation. Han må dog sande at hun ikke er en normal kvinde. Den anden film med titlen “Succubus” omhandler en kvinde der bliver besat af en succubus og nu er nødt til at være dæmonens genstand i jagten på den mandlige sæd.

“Outpost” (instruktør: Esben Halfdan Blaakilde) er en zombiefilm der finder sted på en enmandsbemandet russisk forpost. Sovjetunionen er lige faldet, og folk på de særlige militærstationer skal slette alt materiale i henhold til instrukserne. Noget sådan skal dog gå galt, hvilket det også gør. Det er en alternativ zombiefilm om den ensomme zombie der vandre i sit eget spor mens den venter på at føde kommer forbi. Filmen løb med både juryens og publikums pris i konkurrencen.

“Den Gyldne Regel” (instruktør: Jack Hansen) er historien om en date som går galt. Tommy er på en date med en kvinde han har mødt på nettet, men selvom de kun lige har mødtes, ved hun skræmmende meget om ham, alle hans små hemmeligheder. Men selvom hun skræmmer ham, bliver han dog på daten, som bliver mere og mere mærkelig og ubehagelig for Tommy. Den gyldne regel er en af grundstenene i kristendommen. Det er reglen om at gøre mod andre som man ønsker de skal gøre imod en selv. Det er dog først i filmens sidste minut vi får at vide hvordan denne passer ind i historien. Jeg savnede at man tidligere i historien havde fået indikationer af hvordan tingene hang sammen, således at man selv ville kunne regne det ud og det ikke havde været nødvendigt direkte at fortælle det i sidste scene.

“Kissing the Bride” (instruktør: Martin Andersen): Sent en nat køre en mand hjemad. Han har været holdt ind til siden for at få lidt søvn, men nu fortsætter turen. Han finder en café ved motorvejen, men til hans store overraskelse er de udgået for kaffe. Her hører han vandrehistorien om at en brud der hjemsøger vejene i nærheden. Hvis man ser hende og checker in på værelse 7 på motellet, vil hun opsøge personen for at finde ud af om han er hendes udkårne. Manden griner selvfølgelig af dette og checker roligt ind på værelse nummer 7. Han må nu stå prøven overfor bruden.

De andre film i samlingen dækker bredt. Der er historier om folk der støder på morderiske satanister, drabelige dæmoner, samvittighedsfulde vampyrer eller slet og ret løber ind i døden. Der er flere gode film i samlingen og masser af idérigdom. Det er glædeligt at der er så stor tilslutning til en konkurrence som denne, hvad man kun kan håbe kan styrke dansk horror film. Det er derfor også prisværdigt at Another World Entertainment sikrer at filmene kan nå bredere ud end filmfestivallens publikum ved at udgive dem på DVD. Ved ikke kun at medtage finale-filmene på de to DVD’er, kan man sige at det samlede indtryk bliver lidt dårligere, da disse generelt ikke er helt så gode, men bestemt værd at se. Uanset hvad, så giver det et mere varieret udbud, og ikke mindst så giver det flere film, film det ellers ikke nødvendigvis havde været lige let at få set.

Det er en rigtig god udgivelse, og man kan kun håbe at næste MovieBattles emne også er inden for de fantastiske genrer (i 2010 var emnet postapokalypse, og Another World Entertainment udgav 6 af bidragene på DVD’en Wasteland Tales) så vi kan få dansk film til at fokuserer mere på disse genrer.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.33

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Supernatural Tales

  1. Janus skriver:

    Jeg så den for noget tid siden også og sad tilbage med et meget blandet indtryk (og var langt fra enig i, hvilke film der skulle være udtrukket til finalen). Det sjoveste er dog, at vinderen, Outpost, i mine øjne ikke er supernatural 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *