Jonathan Maberry – Råd og fordærv

Råd og fordærv
Roman af Jonathan Maberry
Originaltitel: Rot & Ruin
PeoplePress Jr, 2012, 548 sider

Vi befinder os ca. 12 år efter de døde rejste sig og overtog verden. Eller rettere, de overtog langt størstedelen af verden, for i små enklaver har de levende opbygget minisamfund, som forsøger at fungerer bag de hegn, der holder zombierne ude. Benny var kun ganske få år gammel, da zombieplagen brød ud og hans mor og far omkom. Hans ældre bror flygtede med ham og har taget sig af ham siden. Broderen Tom er nu dusørjæger, og han drager ud i fordærvet uden for hegnet og opsporer bestemte zombier for at give dem fred. Dette sker på opfordring af zombiens familie, der ikke længere ønsker at deres slægtninge er udøde. Benny nærmer sig nu sit 15. år, og han skal nu til at have et job for at kunne bevare fulde madrationer. Han prøver forskellige jobs, men ender med at gå i sin bror fodspor.

Igennem sin bror får han en bedre forståelse for at zombierne skal behandles med respekt, da de er tidligere mennesker, og selvom de er meget farlige, er de ikke onde, da de drives af deres instinkter. Ondskaben møder Benny dog blandt andre mennesker, specielt hos nogle dusør­jægere, der har en hemmelighed de for alt i verden vil skjule, også hvis det indebærer at bortføre og dræbe. Dette får han for alvor at mærke da rygtet om “den forsvundne pige” begynder at florerer. Hun skulle være en pige på 13-14 år som lever i zombieland og klarer sig selv. Rygtet vil at hun har set og oplevet noget som to brutale dusørjægere ikke vil have kommer frem, og da Bennys veninde Nix måske har viden om hvor den forsvundne pige holder til, forsøger dusørjægerne at dræbe Tom og Benny og bortføre Nix for at tage hende med til ‘Legeland’ hvor hun vil blive sat i arenaen for at deltage i de ulovlige zombie-kampe.

Bogen er en ungdomsroman og ikke så blodig og splattet som andre zombie bøger. Der er dog blodige scener, men det er mere i kampe mod andre mennesker, end det er mod zombierne. Bogens primære historie er Bennys udvikling fra barn til voksen i en verden hvor man meget hurtig kan blive voksen. Han skal forholde sig til svigt, ondskab, kærlighed og spørgsmålet om hvad han vil med sit liv. Det er ikke alle tingene han får styr på, men bogen lægger meget op til kun at være første bind i en serie, og næste bind er ude på engelsk, men mon ikke også vi får den på dansk senere.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.33

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *