Freddy E. Silva – Mediatropolis

Mediatropolis
Roman af Freddy E. Silva
Forlaget Valeta, 2012, 358 sider

FullMetal er en blodig sport der er meget populært i året 2060. I spillet kæmper to hold en drabelig kamp for at score point med en jernkugle på en magnetisk bane. Alle kneb gælder når man skal forbi modstanderne. Spillerne er langtidsfanger fra fængslerne, så der er ingen medlidenhed fra publikum. Det er medie-koncernen GigaMedia som står bag, et firma der står bag flere reality shows, men deres store guldæg er Full Metal.

Nicolas King er blevet uskyldigt dømt for mordet på sin kone, og han bliver udvalgt til at skulle tage sin plads i FullMetal da et af holdene netop har mistet en spiller. King viser sig at være en rigtigt dygtig spiller, der formår at bringe taktik ind i spillet. Dette gør ham populær blandt publikum, men hadet blandt modspillerne. Hans medspillere er også glade for ham, for efterhånden som de vinder flere kampe, får de flere privilegier i fængslet. En af fangevogterne får også sympati for King og forsøger at hjælpe ham, både i hverdagen og i forhold til Kings sag.

Det viser sig at der er folk i fængslet som kender til sandheden om Kings sag, men det er svært at få talt sammen da de hele tiden er overvåget, og der er kameraer og mikrofoner over alt. King sætter sig for at ville slippe væk, hvilket bestemt ikke er ligetil.

Bogen henter inspiration i Stephen Kings The Running Man, som også handler om et blodigt tv-program og hvor hovedpersonen kæmper både for at overleve og for at komme ud af sin situation. Den verden der beskrives, er meget styret af medierne, men hvor folk meget hurtigt mister interessen for de medieskabte kendisser, derfor er medierne nødt til hele tiden at gøre tingene mere ekstreme for at holde seerne fanget.

Silva har et meget levende og beskrivende sprog, hvilket både gælder personbeskrivelser, men også de mange actionscener er beskrevet så man ikke kan lade være med at blive fanget ind i handlingen.

På forlagets hjemmeside kan man se det interview jeg lavede med Silva på årets fantasticon.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.33

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Freddy E. Silva – Mediatropolis

  1. Pingback: Mediatropolis | Forlaget Valeta

  2. Pingback: Miraklets fald | Forlaget Valeta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *