Alden Bell – Høstens Engle

Høstens Engle
Roman af Alden Bell
Originaltitel: The Reapers Are The Angels
Forlaget Iris, 2012, 252 sider

25 år efter de døde rejste sig og civilisationen gik under, rejser den 15-årige Temple igennem USA. Hun er på flugt fra minderne fra sin fortid, og efter hun dræber en voldtægtsmand, er hun nu også på flugt fra dennes bror som har svoret hævn. Hun er handlekraftig. og da hun redder en retarderet mand fra zombierne, sætter hun sig for at få ham tilbage til hans familie. Rejsen går igennem et øde land med forbryderbander, indavlede mutanter og kannibaler (eller hvad man nu skal kalde mennesker der spiser zombiekød). Der er stadig folk i verden der ønsker at hjælpe andre, men selvom hun også støder på disse venligtsindede folk, så har hun svært ved at falde til ro sammen med dem, og hun søger hele tiden videre. Hun har drømmen om at se Niagaravandfaldene og i det hele taget hvad der måtte være tilbage i verden som er værd at se.

Det at hovedpersonen er en 15-årig leder tankerne hen på at dette må være en ungdomsbog, men den henvender sig også i høj grad til voksne. Det er ikke en typisk zombiebog, da zombierne kun spiller en lille rolle, meget i stil med Walking Dead serien. Det er mere historien om den unge kvinde der forsøger at finde forsoning og oplevelser inden verden går helt under.

Selvom verden er gået under, så kæmper Temple videre, og da hun ikke kender til verden inden zombierne, så er dette hendes verden, og hun følger det håb der alligevel er i den golde ødemark.

Bogens forfatter er Alden Bell, hvilket er et pseudonym for Joshua Gaylord, og med Høstens Engle vandt han ALA Alex Award 2011 og var nomineret til Philip K. Dick Award 2010 og Shirley Jackson Award 2010.

En ting der dog undrer mig ved denne bog er forlagets valg af forside. Den viser et fyrtårn, men det er kun bogens første kapitel der finder sted i et fyrtårn, og det har ikke nogen betydning i resten af bogen, heller ikke symbolsk som jeg ser det. Det virker til at designeren af omslaget kun har læst starten af bogen, og forlaget har ikke tænkt over at dette omslag ikke er specielt sigende for bogen. De omslag jeg har set til de engelske udgaver af bogen, er bedre, specielt det der viser Temple i en ruinverden. Det kan være at forlaget har tænkt at det valgte omslag ville gøre den mere til en voksenbog, men jeg tror bare at mange potentielle læsere vil gå lige forbi bogen som den er her. Omslagsvalget skal dog ikke ødelægge at det er en godt skrevet og stemningsfyldt bog og en bog der henvender sig til mange andre end zombiefans.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.34

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *