Asimov’s Science Fiction

asimovs-december-2012-1Asimov’s Science Fiction
August/September, Octo­ber/ November & December 2012

Asimov’s er et lille magasin med korte science-fiction historier. Det er lavet lidt anderledes end Fantasy & Science Fiction, da det kun indeholder science fic­tion-historier. Der er heller ikke så mange ekstra-ting a la boganmeldelser ud over historierne.

Jeg fik købt nogen af de ældre eksemplarer af bladet. Generelt kan man sige at det stille og roligt er gået ned af bakke for bladet. I 90’erne havde de en tegner til at tegne et billede til hver historie. Det har de ikke nu.

Kvaliteten af materialet er gået tilbage. I 90’erne var trykket og papiret bedre. Det var dog endnu bedre i 60’erne.

Det er måske ved at gå lidt tilbage for det trykte medie. Endvidere er der sket det at Isaac Asimov er gået hen og er død. Jo længere tid der går, jo længere væk fjerner vi os fra ham. Han er der f.eks. ikke til at skrive til bladet mere.

Trykket er langsomt blevet tættere ved at man har forsøgt at få mere og mere på papiret. Der er dog ikke sket det at man er begyndt at lave færre årlige udgaver for at spare på portoen, sådan som det er sket for Fantasy & Science Fiction.

Tiden har ikke været særligt god ved det lille blad, men historierne er stadigt af en høj standard. Der er historier om bygningen af et is-skib midt i rummet og en historie om en bedstemor som får længere levetid ved hjælp af et ur.

Jeg kunne særligt godt lide: “Alive and Well, A Long Way From Anywhere” af Allen M. Steele. Den handler om en milliardær som lever i rummet og tager røven på alle omkring ham.

Der er også en del historier som har noget religiøst i sig f.eks. “Joining the High Flyers” af Ian Creasy. Historierne er jo skrevet af amerikanske forfattere for det meste.

Man kan håbe at bladet holder stand i mange år endnu. Tiden er imod det. Det er ellers et godt tilbud; man får meget for de 400 kroner to års abonnement koster.

7 ud af 10

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr.35

Dette indlæg blev udgivet i Magasiner og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *