[REC 3]

AWE0500_da_forside[REC 3]
Film, Spanien, 2012, 80 min.
Instr.: Paco Plaza
På DVD fra Another World Entertainment

De to første film i REC-serien fandt sted i et hus der var blevet forseglet og sat i karantæne af myndighederne pga. et udbrud der gjorde folk til zombier. Vi fulgte via håndholdt kamera de mennesker der var fanget inde i huset og som både prøvede at overleve, samt at slippe ud.

Film nummer 3 i serien starter også med det håndholdte kamera. Vi er til bryllup ved det unge par Clara og Koldo, og der er flere der filmer begivenheden, og det er via disse forskellige optagelser vi oplever deres lykkelige dag. Efter vielsen køres alle gæsterne (og der er mange) ud til festen som finder sted på en stor luksuriøs ejendom med en stor flot have omkring. Alt er stadig godt og festligt, men onkel Pepe, som vi tidligt har fået at vide er blevet bidt af en hund, begynder at få det skidt. I starten tror folk han er fuld, men da han sætter tænderne i en anden gæst går det stærkt. Zombiesmitten spreder sig, og folk har nu andet at tage sig til end at filme. Der er dog en der gerne vil dokumentere alt der sker, men hans kamera bliver smadret. Resten af filmen er nu filmet uden at det skal forestille at være en af personerne der render rundt med et kamera.

Der var mange gæster til festen, men antallet af overlevende daler drastisk. Bruden og gommen ender med at følge to forskellige grupper af overlevende, men de søger dog hele tiden efter hinanden og vil ikke forlade stedet uden de har fundet hinanden. Han iklæder sig en ridderrustning og begiver sig ud for at lede, mens hun finder en motorsav og søger efter ham.

Op til dette punkt har det faktisk været en god og underholdende zombiefilm, Herfra bliver den desværre fjollet og når ikke samme intensitet som de første film. I de to første film fandt man ud af at der var noget dæmonisk over zombierne, og at der nok var tale om en forbandelse. Her i tredje film får den lige en tand mere med det dæmoniske, for det viser sig at zombierne bliver paralyseret hvis de hører bøn eller bibelcitater.

I den første film omtales der kort en syg hund som er blevet bragt til dyrlægen, og da onkel Pepe er dyrlæge, så er dette nok linket mellem filmene, men det er så også det jeg lige kunne finde der binder filmene sammen.

Der er bestemt underholdende passager i filmen, men specielt slutningen bliver for fjollet til at jeg vil anbefale filmen, med mindre man gerne vil se en gang ligegyldig og fjollet zombiesplat. Man skal bare ikke forvente at se en film der bare lever lidt op til REC 1 og 2.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.36

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *