Shadow

AWE0463_da_forsideShadow
Film, Italien, 2009, 77 min.
Instr.: Federico Zampaglione
På DVD fra Another World Entertainment

David er vendt hjem fra Irakkrigen, og da han trænger til at slappe af og komme væk fra det hele, er han taget på en mountainbike tur i det østeuropæiske bjergområde kaldet Shadows. Da han sidder på en lille kro, kommer der to jægere ind og begynder at genere en ung kvinde. David tager hende i forsvar og møder på denne måde den smukke Angeline der ligeledes er ude for at cykle og nyde naturen. De to jægere er dog blevet godt sure på de to unge, og det hjælper ikke da Angeline skræmmer noget vildt væk, som de havde udset sig som bytte. Jægerne sætter efter de to unge, og der er ingen tvivl om at de har til hensigt at skade dem.

Under jagten bliver alle væk fra hinanden. Der er dog andre end de to jægere der jager i skoven, og David og de to jægere ender med at være spændt fast til hvert deres metalbord i et faldefærdigt hus. De er nu fanget hos en høj, sygeligt tynd mand der torterer dem ved bl.a. at varme den ene af jægernes bord op, så denne bliver stegt. Det lykkes David at komme fra bordet, men han skal stadig slippe væk fra det mærkelige hus og den ligblege tynde mand og prøve at finde Angeline.

Filmen kan godt virke triviel i sin opbygning med at nogle unge jages af nogle hillbillies samt af en særling. Det der dog alligevel gør filmen interessant, er netop denne særling. Man har lidt på fornemmelsen at instruktøren måtte have mødt denne skuespiller og tænkt at han måtte lave en film for blot at have ham med. Man bliver i tvivl om hvad han er for en person, for han virker alligevel heller ikke til bare at være en morderisk særling. Det hele leder da også op til en overraskende slutning.

Det er en film med nogle gode ideer og en god ”særling”, men der er også ting der ikke rigtigt hænger sammen, og slutningen, som både er overraskende og forklarende, kunne godt være strikket bedre sammen. Det ender desværre med at filmen bliver lidt ligegyldig og næppe en jeg sætter mig og genser.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.36

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *