Jonas Wilmann – Udkantshistorier

UdkantshistorierUdkantshistorier
Fortællinger af Jonas Wilmann
forlaget KAOS, 2013
202 sider, 229,95 kr.

I et fremtidens Danmark er storbyerne indhegnede for at holde alle de der bor i udkanten udenfor. I udkantsområderne bor folk der kæmper for at opretholde livet iblandt lovløse, kannibaler og okkultister. Iblandt alle disse vandrer en vandringsmand rundt og indsamler udkantens beboeres historier. Vandringsmanden er forfatter, men hvor han tidligere gjorde sig i prosa, så er det nu en direkte skildring af verden omkring ham som er hans emne.

Det er historier om folk der har mistet og om de der har prøvet at få det bedste ud af situationen, men også om de der blot har affundet sig med tingenes tilstand.

Jonas Wilmann har mest gjort det i at skrive horror, men denne er mere en dystopisk fremtidsfortælling. Flere af de små plots er fremskrivninger af debatten om affolkningen af yderområderne. Der fortælles om ekspropriationer der foretages for at opstarte projekter som skal skaffe fremskridt og arbejdspladser, men som ikke rigtigt bliver til noget. Der er historier om unge der keder sig og kører race, her dog med det formål at køre andre ihjel. Igennem det hele er vandringsmanden der genfortæller historierne fra personer og skæbner, samtidig med at han beskriver den dystre verden og sin egen historie.

Hvis man har fulgt Wilmanns forskellige læserbreve og blogindlæg, vil man kunne skimte en del emner og holdninger omkring bl.a. forfattere og bøger hos vandringsmanden som afspejler Wilmann og de emner som han fra tid til anden behandler.

Udkantshistorier er en vel­skrevet og interessant udgivelse, hvor en masse små fortællinger samlet beretter om en verden der er gået i stykker.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 39

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *