Coherence

Coherence-poster-2Coherence
Film, USA 2013, 89 min.
Instr. og manus: James Ward Byrkit
Medv.: Emily Foxler, Maury Sterling, Nicholas Brendon, Elizabeth Gracen, m.fl.
Set på CPH PIX 2014

Med ganske få midler, et superskarpt plot og en flok veloplagte skuespillere, er Coherence blevet til en spændende og intelligent science fiction-film, som slår de fleste blockbusters på alt andet end spektakulære special effects. Ikke fordi at Coherence har dårlige effekter, de mange effekter er bare ikke nødvendige, når man har en så god historie.

Tid og rum kan være forbundet på sære måder i kvantemekanik, for eksempel kan den berømte Schrödingers kat være både levende og død på samme tid. I Coherence leges der med den tanke at et eller andet kan manipulere med naturlovene, så det, som ikke burde være forbundet mere (er decoherent), alligevel er det (er coherent).

Det lyder meget teoretisk, men når man ser filmen, bliver det lysende klart og ganske håndgribeligt hvad der menes. Vi følger et middagsselskab, som hen under aften opdager en mystisk komet på himlen. Så begynder der at ske mystiske ting. De finder en æske, som indeholder billeder af alle otte deltagere i middagsselskabet. De opdager at nogen udspionerer dem. Så går noget af sandheden op for dem, men mere mystik dukker op. Alt viser sig dog at give mening og hænge sammen.

Spændingen bygges langsomt op, både i forhold til hvad der foregår med verden og indbyrdes mellem de otte mennesker. Hvor startscenen i filmen er nogle venner der mødes til en hyggelig middag, bliver de sidste scener til desperate mennesker, som prøver at få styr på verden og deres eget liv. Så vil jeg ikke spoile mere. Hvis du er science fiction fan, så se at få set den film! Hvis du bare kan lide gode film, så se den og find ud af at science fiction faktisk ikke behøver at være det rene ramasjang.

Anmeldt af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet 40

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *