The Babadook

The Babadook
Film, Australien 2014, 92 min.
Instr. og manus: Jennifer Kent
Medv.: Essie Davis, Daniel Henshall, m.fl.
Set på CPH PIX 2014

Det hjemsøgte hus, det uhyggelige monster, dæmonbesættelse, den voksne som ikke tror på barnets advarsler. Alle klicheerne er her, men i forfriskende nye udgaver og elegant bundet sammen.

Manden døde i trafikuheld på vej til hospitalet, hvor hun fødte sønnen. Siden skete der ikke mere i hendes liv. Sønnen er hyperaktiv og ser monstre alle vegne. Så finder de en børnebog om Mister Babadook. Ham man for alt i verden ikke må lukke ind. Men ind kommer han – selvfølgelig.

Horror-elementerne bruges dygtigt til at fortælle en historie om to mennesker som prøver at håndtere hhv. traumet over mandens død og savnet af en far. Der er rigeligt at komme efter for både horror-fans og fans af psykologiske thrillere hvor det ubevidste finder vej ud til filmlærredet. Ganske fremragende skuespil fra de to i hovedrollerne.

Anmeldt af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet 40

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *