NOVOPULP 2013/2014

NovoPulp-cropNOVOPULP 2013/2014
Antologi
Hermit Studio 2013, 150 sider

NovoPulp er en ny professionel antologi-serie med Speculative Fiction noveller og kunst af engelsksprogede forfattere og kunstnere. Sjovt nok produceres den af et firma baseret i Hedehusene – dog uden at der er nogen danskere inde over. Der er ikke specifikt nævnt nogen redaktør, men noget tyder på at det er den herboende brite, Niamh Brown, som bedst passer på den beskrivelse.

Projektet er stablet på benene via det sociale netværk Google+, hvor alle de bidragende forfattere og kunstnere har mødt hinanden, hvilket jo er en dejlig måde at bruge dét værktøj på.

Der er elleve historier i antologien; de ti af dem mellem fem og femten sider, og en enkelt på over 25 sider. Tillige er der en håndfuld eksempler på SF/F-kunst.

H. David Blalock lægger ud med den fine “On the Edge”; en action-historie om en fjern koloni i udkanten af galaksen, som invaderes af ukendte aliens, der muligvis er fra en anden galakse. En historie med et godt læse-flow. Så er der f.eks. Rich Larsons “Every So Often”; en kort tidsrejsehistorie om at bevare tidslinjens integritet, selvom det måske er umuligt. Niamh Brown har begået “The Cancer”, om en verden hvor forureningen har givet næsten alle mennesker cancer, og håbet for menneskeheden er ved at rinde ud – medmindre …

I James Calbraiths finurlige og medrivende “The Twitching” har drager ødelagt civilisationen, men det forhindrer ikke folk i at tage ud i naturen og iagttage deres naturlige adfærd, ligesom birdwatchers plejede at gøre.

Micha Fires historie, “Jour-ney”, er en stream of consciousness fortælling holdt udelukkende i helt korte sætninger. Denne skrivestil virker ikke for mig; den punkterer hele tiden det læse-flow der gerne skulle opretholdes.

Den sjoveste historie er Charles Barouchs “Mad Scientist”, hvori et rumvæsen forsøger at genskabe kulissen til en gammel Frankenstein-film, de har fundet, som et led i en kulturel konkurrence. Der er passager som: “Despite extreme species differences, he [‘Igor’] was starting to fall in love with his master. Her complete disregard for his well-being stirred something in at least three of his hearts.”

Samlet set er NovoPulp et både spændende og lovende initiativ, sammensat af forfattere som for de flestes vedkommende virker øvede, men stadig er i stilmæssig udvikling.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 40

Dette indlæg blev udgivet i Antologi, Bøger og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *