Emil Blichfeldt – Vintersjæl I: Modlys

VintersjælVintersjæl I: Modlys
Tekst af Emil Blichfeldt, m. illustrationer af Tom Kristensen.
Calibat 2013, 50 sider.

Hun vågner i en klippehule som er begroet med den fosforescerende svamp, som udgør hendes eneste fødekilde. Hun er alene i mørket, men hun ved der er andre væsner inde i mørket som vil hende ondt.

Hun bevæger sig rundt i denne mareridtsagtige drømmeverden, som var det netop et mareridt. Hun er ude for at lede efter de andre børn for at redde dem fra det Mørke Rige.

Det er ikke frivilligt at hun er her; hun er sendt derind af professoren, og hun vil blive ved med at blive sendt derind indtil hun finder og redder de andre, uanset hvilke farer det bringer hende i, for hvis hun dør i denne drømmeverden, så vil det kunne få konsekvenser i den rigtige verden.

Vintersjæl2For det er en illusionsverden hun bevæger sig rundt i, og det er ved at få en indsprøjtning med et medikament at hun kommer derind, men når hun er der, så føles den meget virkelig.

Det er fyldt med dystre beskrivelser af den situation hun er fanget i, og af de væsner som hun jages af. Det hele er utroligt flot og stemningsfyldt indrammet af Tom Kristensens fantastiske streg som passer perfekt til denne historie. Hans navn er dukket op oftere og oftere disse sidste par år, noget jeg håber kommer til at fortsætte for jeg er vild med hans dystre stil.

Vintersjæl3På bogens bagside kan man finde rosende ord fra Benni Bødker og Peter Snejbjerg, og jeg kan bestemt kun stemme i med rosende ord og anbefale denne bog til folk der gerne vil have en kort, urovækkende læseoplevel­se.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 42

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *