Nicole Boyle Rødtnes – Zombie-jæger

zombie-jæger 1, forsideZombie-jæger
Bog 1 – Sort blod
Bog 2 – Knuste kranier
Bog 3 – Friske lig
Serie af Nicole Boyle Rødtnes
Illustreret af Bodil Bang Heinemeier
Alvilda, 2013-14, Ca. 98 sider per bind

Nu jeg alligevel var forbi gyserhylderne på børne- og ungdomsbiblioteket efter Wilmann og Bødkers bøger, kunne jeg jo lige så godt tage nogle flere bøger med mig derfra. Valget faldt på flere zombier, denne gang frembragt af Nicole Boyle Rødtnes.

Det er ved at være nogle år siden at zombierne rejste sig fra gravene, men de trettenårige tvillinger Alo og Ava husker godt hvordan verden var inden helvede brød løs og inden deres forældre blev dræbt af zombierne. De gør nu hvad de kan for at hjælpe i den camp hvor de bor.

Ava hjælper på hospitalet med at behandle de der er blevet bidt, samtidig med at hun bistår i forskningen for at finde en kur. Det varierer meget hvor lang tid der går fra folk er blevet bidt til de helt er blevet zombier, og perioden kan forlænges ved at behandle og skære det inficerede kød væk. Alo er blandt jægerne. Det de jager, er forsyninger ude i den zombieinficerede by, hvilket også betyder at de jævnligt er i kamp med zombierne, og det er desværre ikke unormalt at de kommer færre tilbage end de drog ud.

En dag på en jagt støder Alo på en af de første der blev til en zombie. Det ved han fordi han finder en patron i den. Det er længe siden man løb tør for patroner. Det er et interessant fund, da en prøve af denne zombie vil kunne bruges i forskningen. Desværre når han ikke at tage en prøve før de angribes af en stor flok zombier. Senere samme aften sniger Ava og Alo sig ud for at skaffe en prøve, hvilket bliver fatalt da Ava bliver bidt. Hun skjuler det dog for Alo og alle andre i håbet om at den prøve de fik hentet vil kunne give et gennembrud i forskningen.

Alt går dog galt da campen angribes af zombier, et angreb der virker koordineret, og det viser sig snart at der er en form for intelligens hos en kæmpezombie der agerer som hordens leder. Efter angrebet bliver tvillingerne adskilt, og Ava må klare sig uden for campens mure.

Jeg har tidligere læst og anmeldt andre af Nicole Boyle Rødtnes bøger. Det var serien Skeletter i skabet, som jeg godt kunne lide, specielt var det et interessant fantasyunivers hun havde komponeret i den serie. I Zombie-jægerne er det en verden lig den der er beskrevet i de fleste andre zombiebøger, men hun gør den alligevel til sin egen, og man følger spændt hvordan personerne forsøger at klare sig, specielt fordi man ved at nogle af dem direkte har en dødsdom hængende over hovedet.

Ved at lade forvandlingen til zombie være noget der tager tid, kan vi her i bøgerne følge den indre kamp som de inficerede bliver nødt til at udkæmpe inden trangen til menneskekød bliver alt for overvældende. Det er de tre første bind jeg har læst, men et fjerde er udkommet, og et femte er på vej. Selvom jeg har en forventning om at de nok finder en kur, så er det stadig et spørgsmål om der overhovedet findes en lykkelig slutning på en zombiehistorie, eller om der kun findes en slutning hvor den nuværende trussel er bekæmpet, men hvor der stadig er mange zombier derude, ude i en verden som er i ruiner. Det bliver spændende at se hvordan serien afsluttes.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *