Helga Berg – Ørkenvandring

ørkenvandringØrkenvandring – & andre noveller
Novellesamling af Helga Berg
Forlaget Genspejling, 2013

Helga Berg er en dansk forfatter som siden 1985 har skrevet krimier på dansk. Senere er hun kommet i gang med at skrive science fiction.

Ørkenvandring er en bog med 11 korte historier. De handler om mennesker som får et bedre liv ved at bevæge sig ud over det hverdagsagtige. Temaer som går igen er det religiøse, dystopier og samfundskritik af fremtidige samfund. Gudrun Østergaard har skrevet noget lignende. Historierne er meget mørke og dystre med en undergangsagtig stemning. De stiller sig kritisk overfor samfundets fremtid.

Det er lidt svært at se hvem historierne er skrevet til og hvem de henvender sig til. Det er ikke klart om det er voksne, unge eller børn. Der er bl.a. en historie om turbusterne som er nogle fremtidige én-personers transportmidler som man ligger ned i.

Selve bogen er ret dårligt layoutet. Det virker også som om man skal passe meget på ikke at presse siderne for meget, så de begynder at falde ud. Der skal ikke meget til før siderne begynder at sidde løst.

Jeg tænkte først, da jeg fik bogen, at det var forfatterens første bog som hun havde fået udgivet billigt. Den virker ikke som om der er brugt mange penge på selve udgivelsen. Jeg har senere været på nettet for at læse om forfatteren og har set at man kan få bogen som e-bog. Måske har den aldrig helt været tænkt som papirudgave.

Bogen med dens historier faldt ikke helt i min smag. Der er sikkert nogen som har den smag og er vilde med den slags. Der mangler også en slags pointe med historierne i bogen. Hvad er det som forfatteren vil med dem?

Jeg vil give bogen 5 ud af 10.

Anmeldt af Andreas Søe i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Novellesamling, Science Fiction og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *