Warp

warpforsideWarp
Tegneserieantologihæfte
Ondskabens Flydende Vatikan
2014, 32 sider
Tegnet og skrevet af diverse

“Stjernespækket sci-fi magazin!” står der på forsiden af OFVs lille A5-hæfte, Warp. Dét er ægte og uforfalsket varebetegnelse! Fire serieskabere fra tegneseriekollektivet har hver deres humoristiske SF-historie i dette hæfte, alle med et godt twist til sidst, og det drejer sig om:

“Guldregn” af Casper Sand Christiansen (7 sider): Hæftets skøreste historie, om to flyvende tallerkner – den ene bemandet af en ko (“Yver kalder Stalden!”) – der begge forsøger at gøre krav på en guldmeteorit som er på vej ned gennem atmosfæren. Tegnestilen er enkel, men effektiv, og der bliver også plads til en tilfredsstillende wow-oplevelse på sidste billede!

“Intergalaktisk Cuisine” af Rikke Lindskov Loft (7 sider): Meget fint fortalt historie om en tarikansk videnskabs-rummand som bare vil smage på Jordens almindeligste retter – mon han kan tænkes at have mindre harmløse bagtanker…? Tegningerne er stærkt domineret af gråtoner, hvilket fungerer godt.

“Permafrost” af Asger Grevil (7 sider): Hvordan forløber et simpelt kioskærinde når man bor på en polarplanet (eller muligvis en fremtidig Jord) befolket af monstre, og kun har en sne-myresluger at ride på? Dét illustrerer Asger Grevil ganske upåklageligt i denne udmærkede lille historie, som har adskillige nik til både Star Wars og Alien.

“Kvalitetskontrol” af Peder Riis (6 sider): En lurvet og lovløs rumbar er nys faldet ind under en pertentlig civilisations territorium, og den får derfor besøg af denne civilisations sundheds­myndigheder, som ikke har småting at beklage sig over. “Notat: Prostitution af tentakelmonster. Notat: Servering for tidsrejsende og hans yngre selv. Fare for paradoks.” Det er en fantastisk sjov historie, hvor hver side er spækket med seje detaljer og især kropssproget hos figurerne er vidunderligt karikeret. Dejligt meget indhold på kun 6 sider. Det er ikke til at komme uden om at Peder Riis er superstjernen i Ondskabens Flydende Vatikan, og lur mig om ikke der venter ham en større tegneseriekarriere lidt ude i fremtiden. Hans serier kan – udover her i Himmelskibet, selvfølgelig – også læses på nettet på www.ageofpeder.dk.
Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Science Fiction, Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *