Debug

DebugDebug
Film, Canada 2014, 86 min.
Instr. & manus: David Hewlett
Medv.: Jeananne Goossen, Jason Momoa, Jadyn Wong, Adam Butcher, Sidney Leeder m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

David Hewlett – født brite, men blev amerikansk statsborger i 2009 – vil være kendt af sci-fi fans som skuespilleren der spiller Dr. Rodney McKay i tv-serierne Stargate: Atlantis og Stargate: Universe. Han er også gået i gang med at skrive og instruere, og hans første science fic­tion-film, Debug, har ikke fået specielt gode anmeldelser. Ikke desto mindre er det en film der er meget målrettet til science fic­tion fans. Den indeholder rigeligt med replikker fra en del kendte film og serier, fra Star Trek: Voyager til Clerks og Deliverance, og det overordnede plot minder ikke så lidt om plottet fra den efter min mening meget dårlige sci-fi/horror-film Event Horizon. Men selvom Debug også har mindre horror/thriller-elementer, så er det ikke en horror-film, men hvad jeg vil kalde en rigtig science fiction-film (omend af B-filmtypen). Meget ligesom The Anomaly (anmeldt ovenfor) er den nemlig kraftigt idé-drevet og ikke tynget ned af det kunstige og påskruede karakterdrama som mange forfattere fejlagtigt tror er et krav til en god og ‘kunstnerisk’ historie og som alt for ofte bare gør historien langsom og kedelig og udvander sci-fi elementerne.

I Debug er vi et godt stykke ude i fremtiden, og et hold småkriminelle er blevet dømt til samfundstjeneste, hvilket bl.a. består i at tage ombord på faldefærdige rumfragtskibe og rydde ud i computersystemerne, som består af en lang række mere eller mindre intelligente programmer, som kører i selvsving og ikke har lyst til at blive lukket ned. De kommer til et skib hvor en specielt psykopatisk og morderisk A.I. (fint spillet af en mestendels digitaliseret Jason Momoa) har kontrol med det hele og gradvist går i gang med ikke bare at slå vores antihelte ihjel, men også downloade deres bevidstheder via de hjerneimplantater som folk naturligvis går rundt med i fremtiden. Han vil så fusionere deres bevidstheder med sin egen, som er et kludetæppe af en masse hærdede kriminelles hjerner.

Vores hovedpersoner må tage kampen op, både fysisk og virtuelt, ledet af den seje Kaida (den halv-japanske skuespiller og stuntwoman Jeananne Goossen, der også spillede kvindelig samurai i tv mini-serien River­world fra 2010), som har lavet en digital samurai-avatar af sig selv, som kan tage kampen op mod den onde intelligens inde i computersystemet. Fede og meget tegneserieagtige idéer hele vejen igennem, og ganske OK spillet af attraktive skuespillere.

Produktionsværdierne er ganske udmærkede, og hvis man er til rumfilm med solid spænding, action og udvikling, så skal man bestemt ikke snyde sig selv for denne fine lille canadisk-producerede film, som er tilgængelig på både DVD og Blu-ray.

Karakter: 8 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *