The Dream Machine

The Dream MachineThe Dream Machine
Spil til Flash
Cockroach Inc., 2010-2015

The Dream Machine er et computerspil som er lavet som et klassisk adventure-spil i stil med Monkey Island. Det er et spil, hvor man skal gennemføre en stor og lang mission ved at pege og klikke med musen. Man samler objekter op som man skal bruge bestemte steder for at komme videre. Det er typisk meget lineært og ikke særligt langt.

De klassiske point og klik-adventure-spil var Sierra OnLines serier med Police Quest, King’s Quest, Quest for Glory, Space Quest, Leisure Suit Larry og meget andet. Lucasarts lavede en konkurrende serie som hed Monkey Island. Endvidere er der lavet en Myst-serie af Cyan som har en meget svær sværhedsgrad.

The Dream Machine er lavet til at have seks kapitler. De bliver løbende udgivet. Kapitel 5 er netop kommet ud. Man køber dem enkeltvis eller som en samlet pakke. Jeg har spillet de tre første kapitaler igennem. The Dream Machine fungerer godt. Det er ikke lavet som Telltale Games’ adventure-spil, hvor spillene er alt for lette. The Dream Machine prøver ikke at nå et moderne publikum som falder fra spillet ved den første udfordring. Det har nogenlunde den rigtige sværhedsgrad.

The Dream Machine foregår i et lejlighedskompleks, hvor en ung mand flytter ind med sin gravide kone. De har en udlejer som også er vicevært. Han hedder Morton. De finder ud af at han overvåger dem i deres soveværelse ved hjælp af et kamera. Den unge mand beslutter sig for at undersøge sagen og finder en drømmemaskine i bunden af huset, hvor Morton kan gå ind i beboernes drømme. Maskinen har taget magten, og den unge mand må ind i hver af beboernes drømmebevidsthed for at dræbe maskinen.

Spillet er meget stilfuldt. Det er lavet ved at filme lerfigurer. Baggrunde er lavet vha. pap, jern, træ og andre materialer. I den unge mands kones drømmebevidsthed var det meget science-fiction-agtigt, hvor man kunne se flyvende transportmidler langt borte og en Blade Runner-agtig atmosfære. Det er lavet i Sverige, og Sverige er ved at komme efter mht. computerspil. Der er også kommet glimrende spil som Amnesia-serien og Penumbra-serien fra Fictional Games i Sverige.

Jeg syntes dog at de godt kunne have lavet spillet i et andet sprog end Flash, som mest er til film og internet. Der var tider, hvor jeg bare sad fast et sted pga. dette. Det er måske fordi de ville have at man skulle kunne spille spillet direkte i en browser. Det er muligt at erhverve sig The Dream Machine via Steam eller direkte fra Cockroach Inc.s hjemmeside. Det findes ikke på GOG endnu.

Spillet har ikke voice-overs, dvs. at dialogerne ikke er indtalte. Der er dog et system med at få læst det højt af et computerprogram, men dette lyder ikke godt. Hvis man ikke kan leve uden voice-overs, skal man ikke købe spillet. Man er nødt til selv at forestille sig hvordan personerne i spillet taler.

Jeg giver spillet 8½ ud af 10.

Anmeldt af Andreas Søe i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Science Fiction og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *