These Final Hours

The Final HoursThese Final Hours
Film, Australien 2013, 83 min.
Instr.: Zak Hilditch

På DVD fra Another World Entertainment

Der findes post-apokalyptiske film og der findes præ-apoka-lyptiske film. I den sidste slags – tænk f.eks. Melancholia, 4:44 – Last Day on Earth og Seeking a Friend for the End of the World – er apokalypsen lige om hjørnet, og historien handler om hvad folk gør når de ved at verden vil ende om kort tid. Det har en stærk tendens til at involvere store mængder sex og selvmord. Det gør det også i det australske drama The Final Hours. En kæmpe asteroide er slået ned i atlanterhavet, og chokbølgen har allerede udslettet både Amerika og Europa. Omkring 12 timer senere (siges det i filmen) vil ildhavet nå Australien, og ingen vil overleve. Samfundet er allerede brudt sammen; mange har skudt sig selv, andre er søgt ud i ødemarken – men nogen har arrangeret en stor “verdens ende” (sex)fest hvor de går amok med druk, stoffer og skydevåben. Den 30-årige fyr James er på vej til denne fest, da han opdager to skumle fyre der tydeligvis har bortført en 11-12-årig pige. Han befrier hende, og bruger de næste adskillige timer på at forsøge at føre hende sam-men med hendes familie. Sam-tidig hører vi om hans kæreste og hans elskerinde; det er natur-ligvis “kompliceret”. Til sidst når han frem til festen, hvor hans kammarat (kærestens bror) også har forsøgt at organisere et overlevelses-kælderrum… Det er egentlig et udmærket og vel-spillet drama, men der er ikke rigtig noget nyt eller originalt i det, og detaljerne bag apoka-lypsens komme forbliver eks-tremt vage. Som drama fungerer det, men som sci-fi er der ikke meget at komme efter.

Karakter: 6 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 44

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *