Terminator Genisys

terminatorgenisysposterTerminator Genisys
Film, USA 2015, 126 min.
Instr.: Alan Taylor
Medv.: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jason Clarke, Jai Courtney, m.fl.

Da jeg så traileren til den nyeste Terminator-film, lignede den et frygteligt uoriginalt opkog på de gamle film; en slags bastard mellem et rip-off af sig selv og en profitjagende genindspilning. Imidlertid viste den sig at være en positiv overraskelse. Terminator Genisys introducerer en ny tidslinje som faktisk er pænt logisk i forhold til de gamle film.

I de gamle film lykkedes det måske ikke hovedpersonerne at afværge dommedag, men det lykkedes dem dog at skubbe den nogle år ud i fremtiden, hvilket jo betyder at fremtiden også er anderledes. Bl.a. er den der stadig til at sende nye terminators tilbage i tiden, og John Connors rebeller kan også sende Kyle Reese tilbage i tiden med ny info om hvad der sker i fortiden. I den nye film lader det til at en omprogrammeret Arnold-terminator er blevet sendt helt tilbage til 1973 for at beskytte og forberede den unge Sarah Connor på sin mission, som er identisk med rebellernes: at stoppe Skynet fra at overtage jorden og næsten udrydde menneskene. Da Kyle Reese så ankommer i 1984, får han sig noget af en overraskelse – man kan sige at der er byttet om på mande- og kvinderollen i forhold til 1984-filmen, så det nu er Sarah Connor der er actionhelten med en forvirret Kyle Reese på slæb. Ligesom i tv-serien Sarah Connor Chronicles hopper Sarah Connor (og terminatoren og Kyle Reese) nogle år frem i tiden, her til 2017, hvor Skynet nu er på nippet til at overtage verden gennem et nyt super-internet der kaldes Genisys, som kan koordinere alle devices på alle platforme. Missionen er nu at stoppe dette, hvilket ikke er nemt, da John Connor, som de møder som voksen i 2017 (inden han er undfanget), ikke helt er sig selv…

Så det er bare dejligt! God action, mægtig underholdende og pænt intelligent historie, som trods tvivlsomme plotelementer fungerer fordi det er for sjov og fordi der er mange skønne hyldester til de to gamle James Cameron-film. Cameron har også selv været ude og sige god for denne film, som han opfatter som Terminator 3 (selv om den første Terminator 3: Rise of the Machines fra 2003 faktisk også passer udmærket sammen med den nye) – og sjovt nok så overgår rettighederne til Terminator-konceptet til James Cameron i 2019, så der skulle være en god chance for mere Cameron-Terminator engang når han får tid! Det kan vi så glæde os til.

I den nærværende film føles det som om der er visse plot-detaljer der mangler, og det er muligvis tilsigtet, da den måske er tænkt som den første i en ny trilogi. Arnold selv er overraskende veloplagt og seværdig, og da han jo ikke bliver yngre, må filmselskabet hellere smede mens, øh, terminator-metallet stadig er rødglødende! For vi vil gerne se mere.

Karakter: 8 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 45

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *