Jonas Wilmann – By

Byforside0By – Et levende mareridt
Prosa af Jonas Wilmann
KAOS, 2015, 182 sider

I bogen Udkantshistorier bevægede Wilmann sig rundt i groteske historier som lå uden for byerne. I By befinder vi os i en by hvor alt er mærkeligt og grotesk.

Bogen er egentligt en novellesamling hvor der er historier om massemordere, om mad der angriber og dræber mennesker og om det sted i byen, som nærmest er indrettet til at man kan springe i vandet og begå selvmord, og ikke mindst er der historien om ham der lever i udkanten af byen og lever af de der begår selvmord. Alle disse forskellige historier er flettet sammen via en forfatter som sidder i byens undergrund og lader sin vilde fantasi spinde groteske historier, mens han kæmper med skizofreni og søvnløshed.

Jeg tror dette er det nærmeste jeg kommer på et forsøg på at beskrive hvad dette er for en bog. Den er grotesk, men ikke hele vejen igennem; den er sine steder makaber, andre morbid, men samtidig fantasifuld og underholdende. Læst som roman er den rodet, mens det ikke er fair over for bogen at læse den som en novellesamling. Det den er, er et velskrevet indblik i den mareridtsverden som Jonas Wilmann har valgt at kalde By.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 45

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *