Michael Olesen – Den sidste syndflod

Den Sidste SyndflodDen sidste syndflod
Roman af Michael Olesen
Forlaget Mellemgaard 2014, 402 sider.

Den sidste syndflod er en science fiction-roman som består af tre dele. Romanen tager et twist efter første del som jeg ikke vil afsløre, men spændende er det.

Bogen handler om et hold som spiller en MMORPG sammen. Dette er et online-spil i stil med World of Warcraft, bare med et undervands-tema. De spiller på et elite-plan, som gør at netop de bliver udvalgt til at dyste i en konkurrence. Det kunne godt være blevet meget ligesom tv-serien “The Guild”, som kun handler om at spillerne spiller det spil og deres indbyrdes forhold, men efter twistet i anden del bliver det noget helt andet.

Der er masser af spændende interaktion mellem bogens karakter, og romanen har mange gode idéer, men det virker som om forfatteren ikke havde mulighed for at lave romanen helt færdig, om det så var pga. tid eller penge.

Den har et vist talesprog. Mange steder er der slemme stavefejl. Han vil gerne skrive “tæt var” i en sætning, men det bliver til “tæt tvar”. Der er rigtigt meget af den slags, sammen med mellemrum som mangler eller mellemrum som er for meget. Det burde en computer kunne have fundet og rettet. Mit gamle Word Perfect til min 486’er ville kunne have gjort det. Der mangler også lidt en slutning, og der er mange idéer i luften som aldrig helt gennemføres.

Mht. at mangle ressourcer til at lave bogen færdig, så minder det om en anden bog, jeg anmeldte, der hed Ørkenvandring af Helga Berg. Denne var også på dansk. Den bog var meget billigt fremstillet. Når man åbnede bogen var siderne ved at falde ud. I dette tilfælde har der også manglet ressourcer. Bogen er kommet for hurtigt ud. Måske er der ikke så mange penge i at udgive dansk fantasy og science fiction. Hvor mange skal læse det i Danmark i forhold til hvis bøgerne var udgivet i USA?

Karakter: Jeg vil give bogen 7 ud af 10 for at være et godt dansk forsøg på science fiction.

Anmeldt af Andreas Søe i Himmelskibet 46

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Michael Olesen – Den sidste syndflod

  1. Michael Olesen skriver:

    Hej Andreas. Mange tak for din anmeldelse. Det lyder som om du kunne li min bog, Den sidste syndflod. Det skal lige siges, at jeg hverken manglede tid eller penge. 🙂 Bogen blev skrevet for sjovt i min fritid, og jeg havde egentlig ingen planer om overhovedet at forsøge at få den udgivet. Det blev jeg dog overtalt til, og det er jeg glad for i dag. Jeg var egentlig i gang med en fortsættelse, men fik i stedet lyst til at skrive en krimi. Den udkommer engang i marts 2016, igennem forlaget Mellemgaard, og hedder Efter deadline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *