James Frey – Endgame: Himmelnøglen

Endgame HimmelnøglenEndgame: Himmelnøglen
Roman af James Frey
Høst & Søn, 2015, 466 sider

Andet bind i trilogien om spillet Endgame hedder Himmelnøglen. Som etteren er det en spændende og actionfyldt bog, der foregår i et højt tempo. Omdrejningspunktet for første bind var jagten efter den første nøgle: Jordnøglen, og som titlen i andet bind fortæller, handler bind to om at finde Himmelnøglen.

I jagten på Himmelnøglen spiller de resterende børn af de oprindelige 12 videre om deres slægts overlevelse. I denne bog bliver det ikke bare et mål for spillerne at redde deres egen slægt, men hele verdens befolkning. Bogen foregår som den første bog i et hæsblæsende tempo, og den er spækket med action, spænding, interessante plots og begivenheder, der involverer de resterende spillere. Til gengæld er det rart, at der er mere plads til at gå i dybden med de forskellige spillere og deres indbyrdes forhold. Hvor introduktionen til alle de mange spillere i den første bog fyldte meget uden at gå i dybden, virker det mere overskueligt og samtidig spændende at komme i dybden med de overlevende spillere i kampen om Himmelnøglen, og som i den første bog fortælles historien fra flere synsvinkler. Det er med til at gøre bogen interessant at læse og samtidig giver det en dynamik, da spillerne er meget forskellige.

Handlingen udfoldes på samme måde som i jagten på Jordnøglen. En ny agenda og begivenheder sørger for plotændringer undervejs i fortællingen, men overordnet kunne bogen ligeså vel være en del af den første bog, da der ikke sker et skift i udviklingen og universet – fortællingen foregår stadig på jorden. Vi får derfor mere af det samme serveret, kun med en anden nøgle til forskel.

Bind to kan som etteren virke temmelig forvirrende og plottet kompliceret, især fordi der inddrages så mange forskellige myter og fortællinger i historien. Udover dette bruges flere gange videnskabelige termer som f. eks. entropi, hvilket betyder uorden og bruges ved arbejde med kemi, som størstedelen af bogens læsere ikke vil forstå.

Himmelnøglen og selve plottet i bogen minder meget om noget, som vi har set før. Jorden er ved at gå under på grund af fremmede væsener. 12 børn fra forskellige slægter skal kæmpe for deres overlevelse, og det leder tanken hen på den meget populære Hunger Games-trilogi, hvor 12 distrikter kæmper sammen og mod hinanden. Men kan man lide Hunger Games, kan man også lide Endgame. Det er alt i alt en superspændende, actionfyldt og fængende fantasyhistorie om jordens undergang og menneskets forsøg på at redde den. Og igen kan læseren spille med og deltage i en verdensomspændende skattejagt. Bogen er fyldt med skjulte spor og koder, som skal bruges til at løse gåden. Og der er $500.000 i guld til vinderen!

Bogen henvender sig til unge fra 13 år, der er vilde med hæsblæsende fantasibøger og måske selv har lyst til at deltage i en skattejagt.

Anmeldt af Mads Bækmand Raun i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *