Signe Fahl – Hels rejse

Den 6 bog om SatanHels rejse
Den 6. bog om Satan
Kortroman af Signe Fahl
Kandor, 2015, 58 sider

Hel sidder i sit dødsrige og er begyndt at se tegn på at Ragnarok nærmer sig. Det er dog ikke den krig og Fimbulvinteren der skal ødelægge verden, som Vølven spåede, der er på vej.

Hun får besøg af en mand som hun først tror er en ildjætte, da han lugter af røg. Han præsenterer sig dog som Lucifer og fortæller hende at verden er i forandring, og at de sjæle der før kom til hende, nu kommer til ham, og at han blot er på besøg for at se hvad det er for en verden han er ved at overtage. Han fortæller også at denne ændring sker, da mennesket er gået fra de gamle guder og over til Kristus, og at han, Lucifer, er fulgt med i den transformation.

Hel ved ikke hvad hun skal tro, men der er noget der tyder på at han har ret. Dette ser hun specielt da hendes bror Fenrisulven kommer til hende. Han er sluppet fri af sine lænker, hvad der er endnu et tegn på at Ragnarok er på vej. Alt virker dog forkert i forhold til hvad de havde forventet, så de drager afsted for at besøge Lucifer i hans rige.

Ideen med at guder fra forskellige trosretninger kommer i konflikt når mennesket har skiftet tro, er ikke ny og har været brugt i en række bøger. Ofte er det dog konflikten imellem guderne man ser, mens det her er herskerne over underverdnerne der strides.

Der hvor denne historie passer godt ind i Kandors serie om Satan, er at Lucifer her ikke blot er en frister over for mennesker, men også over for tidligere tiders guder, hvilket passer meget godt på billedet af ham som en man ikke skal stole på og som man skal passe på med at ville prøve at snyde.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *