Irene S. Rasmussen – Ormeføde

Den 7 bog om SatanOrmeføde
Den 7. bog om Satan
Kortroman af Irene S. Rasmussen
Kandor, 2015, 70 sider

Forlaget Kandor fortsætter udgivelsen af bøger hvor forskellige forfattere i kortromaner giver deres bud på en historie som omhandler Satan. Ormeføde er en bog om en kvindelig journalist der bliver sat til at følge op på en sag om en kvinde der mishandlede sin datter til døde. Datteren var blevet spærret inde uden adgang til lys, og hun havde til sidst spist noget af sit eget hår, blot for at at få noget i maven.

Journalistens vinkel på historien er at følge op på om kommunen har gjort tiltag for at sikre at de ikke svigter andre børn, som de havde svigtet omkring deres tilsyn her.

Journalisten havde selv en opvækst med svigt pga. alkoholiserede forældre, så hun føler meget stærkt for emnet, samtidig med at det vækker gamle minder, og det føles som om hun har en orm i sit indre der æder hende op efterhånden som hun dykker ned i sagen.

Det dæmoniske i denne historie er både i det monstrøse svigt og den mishandling som den lille pige var blevet udsat for, men også i den måde som journalisten mister sin menneskelighed da hun går efter at søge retfærdighed ved at hævne sig på den lille piges moder og sagsbehandler.

Som læser sidder man og både føler at det er retfærdighed der sker fyldest i journalistens handlinger, og man kan sagtens følge hende, men dette sættes også op imod at man også kan se hvordan hun selv suges så meget ind i sagen at hun mister sig selv og sin menneskelighed.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *