King’s Quest – Kapitel 1

King's_Quest_2015_coverKing’s Quest – Kapitel 1
Computerspil til Windows (på Steam), Playstation 3+4 og Xbox 360+One (2015)
Udviklere: The Odd Gentlemen

King’s Quest er en serie af computerspil som blev lavet af et firma som hedder Sierra On-Line i 80erne og 90erne. De nåede at lave otte spil, hvor de fire første er tekst-eventyr, de tre næste point-og-click eventyr, og det sidste et action-rollespil. Det første udmærkede sig ved at have grafik og ikke kun tekst, hvilket skabte en stor succes for firmaet. I dag er det første spil ikke det store, men da jeg var barn var det fantastisk. Jeg så det i min folkeskole på skolens IBM-PCere, og jeg kiggede på om jeg selv kunne køre det derhjemme. Jeg havde Commodore 64, så det kunne jeg ikke.

Sierra On-Line er senere opkøbt af Blizzard-Activision som står bag World of Warcraft. De har nu fået frie hænder til at genetablere gamle klassiskere på markedet her i blandt King’s Quest. King’s Quest er nummer ni i serien. Man spiller Graham, som er en ung mand der gerne vil være ridder. Graham skal igennem nogle prøver: en styrkeprøve, en hurtighedsprøve og en prøve på klogskab. Han må ud i verdenen for at forbedre sig på prøverne og vinde disse.

Historien er fortalt gennem Graham som bedstefar til hans barnebarn. Man er i kongeriget Daventry som de gamle spil tildels også foregik i. Her møder man drager, trolde med broer på ryggen og meget andet. Det er meget eventyrligt lavet, hvor man blandet andet også får udsigten til et slot. Jeg syntes at grafikken var fantastisk; særligt på mit nye grafikkort som kunne klare det.

Spillet er ikke et point­-og-click adventure. Man styrer Graham ved hjælp af taster og trykker på mellemrumstasten når man vil interagere med noget. Man kan også bruge ting på dette noget fra ens rygsæk ved at trykke på tab. Det fungerer meget godt. Det er lavet sådan, fordi spillet også skulle have mulighed for at køre på konsol. Spillet har en lidt for let sværhedsgrad, men jeg kunne godt lide det på grund af den verden som det foregår i, og den stemning som det har. Det er opdelt i fem kapitler og hvert af kapitlerne koster 10 euro, hvilket er lidt meget, da man kan gennemføre et kapitel på 5 timer. Al dialog er indtalt med stemmer. Der er blandet andet Christopher Lloyd som bedstefaren. Der er mange steder i spillet, hvor der er nogle actions-sekvenser à la Dragon’s Lair. Disse fungerer rigtigt godt, syntes jeg.

Karakter: 7 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Andreas Søe i Himmelskibet 48

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *