Jesper W. Lindberg – Bigfoot og Yetien

Bigfoot og Yetien
Myter og mysterier #2
af Jesper W. Lindberg
Tellerup, 2016, 87 sider

Der er af flere omgange udkommet bøger, der har redegjort for forskellige myter, sagn og mysterier, og hvor det tiltænkte publikum har været unge. Forlaget Tellerup er ved at udgive en ny serie af sådanne bøger, og de første tre bind er udkommet, og har emnerne “Uhyret i Loch Ness”, “Bigfoot og Yetien” og “Jack the Ripper”. I denne anmeldelse er det bogen om “Bigfoot og Yetien” som er omdrejningspunkt.

Bogen gennemgår en række af de bedst kendte observationer af bigfoots, yetier og andre store menneskeaber, både de der er blevet afsløret som fup og de der stadig regnes som værende ‘beviser’ for disse væseners eksistens. Det er næsten sjovest at læse om de der er blevet afsløret som fup, for det er utroligt så mange der har forsøgt at få opmærksomhed og tjene nogle penge på at lave billeder af disse væsner.

Bogen er en god indgang til at give en oversigt over myterne, uden at man føler at den prædiker at man enten skal tro eller ikke tro. Den har nærmest en vinkel der siger, at selvom meget er afsløret som svindel eller værende observerede bjørne og andre dyr, og vi ikke har et endeligt bevis, så kan tvivlen godt kom­me myten til gode, og mysteriet kan holdes åbent.

Bogen er således ikke til folk der allerede er velbevandret i emnet, men den er en god indgang for de der gerne vil præsenteres for nogle af de myter og mysterier som findes derude.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 51

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Faglitteratur og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *