North

North
Outlands/Sometimes You, 2016
Til Windows (Steam) og OS X

North er et spil for voksne som foregår i en cyberpunk-virkelighed ligesom Blade Runner. Det er samtidigt en kommentar på den nuværende flygtningekrise. Man spiller en flygning som skal søge asyl i en by i norden. North koster bare 2 euro, når det ikke er på tilbud.

Spillet starter med at man er flygtet fra syden til en by i norden. Her er ikke nemt at være. Man arbejder i minerne, som beskrives via en aktionsseksvens, hvor man har tre liv. Man kan ikke tale med indbyggerne i byen, da man ikke kan deres sprog. Man sender breve hjem til sin søster i syden om hvad man oplever og foretager sig. Man kommer på politistation for at bestå en prøve om asyl. Man bliver checket af fire læger og konverterer til den nye religion i kirken.

Spillet er meget lig spillet Naissanncee, som jeg tidligere har anmeldt. Atmosfæren er mørk og dyster. Der leges med lyset og lydene. Man føler sig frastødt og fremmedgjort.

Spillet er ikke særligt langt og kan gennemføres på to timer. Forfatteren havde et budskab, som han gerne ville ud med omkring flygtninge. Spillet kan ikke nydes af børn sammen med deres forældre, da det er voksentemaer som gennemgås. Spillet fungerer ikke med Xbox-controller. Man må bruge piletaster og mus for at styre hovedpersonen.

Jeg vil give spillet 7 ud af 10 stjerner. Det er godt til prisen.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet 51

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *