Klaus Frederiksen – Dagbog fra Zombieland

Dagbog fra Zombieland
Roman af Klaus Frederiksen
Mellemgaard, 2017, 226 sider, 169 kr.

I en ikke så fjern fremtid har zombierne overtaget verden, og de mennesker der stadig er i live gør hvad de kan for at overleve. Noah bor alene i København, men har sat sig for at ville rejse igennem Danmark for at finde ud af hvordan landet egentlig ligger, og måske finde svar på spørgsmålet om hvordan det hele gik galt.

På sin rejse igennem landet møder han flere overlevende, hvoraf nogle slår ham følge. Andre kommer han i kamp med, da ikke alle er lige venligt stemte. Gruppen møder folk der skaffer sig føde ved at spise zombier, mens andre ofre fanger til zombierne i håb om at de så vil lade dem selv være. Generelt er det en tur igennem et land der er i forfald, men hvor der stadig er rester af seværdigheder tilbage.

Bogen er skrevet som en dagbog, med forholdsvist korte indlæg. Desværre så virker det til at forfatteren gerne har villet op på en stort antal dagsbogsindlæg, for flere af dem afbryder en spændende beretning med noget i stil med “men nu vil jeg gå i seng, så resten af historien må I få i morgen”. Det kan også være det er et forsøg på at lave cliffhangers, men det virker mere forstyrrende, og er med til at trække tempo ud af bogen, og ødelægger ofte en spændende handling.

Bogen er forfatterens debutroman, og jeg tror den kunne have haft gavn af nogle kritiske beta-læsere, for der er bestemt nogle gode ideer i bogen, det kniber blot noget med udførelsen. På bagsiden sælger bogen sig som værende en dansk Walking dead og Z-Nation. Bogen formår dog langt fra det som Walking Dead gør godt, nemlig at skabe interessante karakterer og relationer imellem karaktererne. I bogen møder vi mange mennesker, men alle er meget overfladisk beskrevet, så når nogen dør er man som læser ikke investeret i dem, og derfor også ret ligeglad med dem.

Af en zombiebog at være, så er den heller ikke særlig blodig, og såvel zombieangreb og zombiedrab er ret tamt beskrevet.

Bogen har som sagt nogle fine ideer, men den kommer nok til at drukne i mængden af zombie-bøger, -film, -tv-serier og -tegneserier der til stadighed udkommer.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 52

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *