Kenneth Bøgh Andersen – Skæbnemageren

Skæbnemageren
Graphic novel af Kenneth Bøgh Andersen & Lars Gabel
Høst & Søn, 2017

Simon og Tim er tvillinger. Simon har altid følt sig i skyggen af Tim. Deres mor troede kun at hun var gravid med Tim. Simon kom som en overraskelse. Det er altid Tim der får opmærksomheden og Simon er altid i baggrunden. En dag bliver Simon så træt af Tim, at han ønsker Tim væk.

Næste morgen er Tim forsvundet fra alle billeder i huset, han har aldrig eksisteret. Deres forældre har glemt Tim og Simon er også ved at glemme ham. Han fortryder det straks. Han får heldigvis en chance for at redde hans bror. Et maleri på Simons værelse åbner sig som en portal til en anden verden. Han må begive sig ud på en farefuld færd for at redde sin bror fra spindelheksen. Spindelheksen tager uønskede søskende og putter dem i sit edderkoppespind. Simon får hjælp at et løjerligt væsen ved navn Tom, som minder lidt om Yoda. Sammen rejser de igennem en ny og anderledes verden, som meget gerne vil gøre det af med Simon.

Skæbnemageren er en smuk og fangende graphic novel. Lars Gabel har virkelig formået at skabe en dyster, men også smuk stemning. Hans tegninger minder mig lidt om Hayao Miyazakis fantastiske univers. Bogen starter med flere helt sorte sider, hvor der kun er en enkelt taleboble på hver. Det gjorde at jeg blev nysgerrig og fanget fra første side. Når Simon rejser gennem portalen bliver man nødt til at vende bogen på hovedet. Der er mange forskellige små sjove ting som gør fortællingen lidt mere levende og spændende.

Jeg har altid beundret Kenneth Bøgh Andersens evne til at skabe og fortælle virkelig gode historier. I Skæbnemageren har han igen skabt en fantastisk fortælling. En fortælling om at finde sig selv og skabe sin egen skæbne.

Forlaget Høst og Søn har sponseret anmeldereksemplaret

Anmeldt af Majbrit Høyrup i Himmelskibet 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *