Ken Liu – The Grace of Kings

The Grace of Kings
Roman af Ken Liu
Saga Press, 2015
Første bog i The Dandelion Dynasty

Ken Liu stammer fra Kina. Han har tidligere skrevet i magasinet Fantasy & Science Fiction, Asimov’s Science Fiction og Analog. Det er der, hvor jeg først har læst ham. Han har også i 2011 skrevet The Paper Mena­gerie. Jeg fik The Grace of Kings af Bjarne Sinkjær til min fødselsdag i 2015. Det er Wuxia-versionen af A Game of Thrones, står der på omslaget. Wuxia er en terminologi som handler om eventyr med folk der dyrker kampsport i Kina.

The Grace of Kings handler om en verden med en stor ø og en masse mindre øer rundt om. Der er en kejser, som har magten i verden. To mænd, Kuni Garu og Mata Zyndu, begår oprør mod kejseren. De må gå i eksil oppe i bjergene. De kæmper en krig mod kejseren, og derfor starter der en blodig borgerkrig op som tager lang tid.

The Grace of Kings kan samlignes med A Game of Thrones. The Grace of Kings er dog mere fokuseret på samme sted og går mindre rundt om de enkelte karaktere. Der er ligesom i A Game of Thrones ikke så meget magi og egenligt ikke så mange fantastiske væsner. Der er ikke magi i The Grace of Kings. Der er et fåtal af fantastiske væsner. Der er dog store luftskibe som folk rejser i.

Ken Liu har mange detaljer med om handlingen. Der er mange personligheder med i bogen. De bider sig også fast i læseren. De mange detaljer kan sammenlignes med Peter F. Hamilton. Jeg syntes at The Grace of Kings minder om hans bøger. Man får mange historier med om verdenen og det som findes i verdenen. Ken Liu kan virkeligt gå i dybden med dem.

Jeg læste bogen i mine to busrejser med Vitus Rejser. Bogen er dog lidt stor at tage med men det gik. Alternativt kan man også købe den som e-bog og læse den på ens tablet.

Jeg var godt underholdt af bogen. Det er også sådan, at senere i bogen tager den et twist, som jeg ikke har afsløret her men som dog afsløres på nettet f.eks. på Amazon. Jeg vil sige at hvis man har lyst til at læse bogen, bør man holde sig fra at læse anmeldelser på nettet, før man er færdig. Der er også visse irriterende Youtube-anmeldere, som giver hele plottet og slutningen væk til point-og-click adventure-spil som de anmelder og ødelægger dem for mig. Man kan under ingen omstændigheder forudse hvad som kommer til at ske i bogen, hvilket er ret godt. Jeg vidste ikke hvem som kom til at vinde borgerkrigen.

Bogen er godt skrevet på engelsk. Der er indtil videre kommet en efterfølger, The Wall of Storms (2016). Det virker som om det var mere af det samme, hvilket er godt. DMG Entertainment har købt filmrettigheder til The Dandelion Dynasty-serien.

Jeg vil give bogen 9 ud af 10 stjerner. Den var god at læse.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet 53

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *