Anders V.E. Eriksen: Lucifers fængsel

Lucifers fængsel
Anders V.E. Eriksen
Phabel 2007.

Pigen Ravn ser somme tider ting som andre ikke kan se. Hun lever sammen med sin far og mor i Spanien i 1236. Historien starter med at Ravn skal hjemmefra og være i huset hos en familie i en større by. Hendes far tager med hende. Ret hurtigt kommer der gang i handlingen, som kører for fulde omdrejninger resten af bogen. Der er inkvisitionen. Den mystiske fremmede med de magiske kræfter. Er han god eller ond? Og hendes far? Hvad har han gang i? Og hvorfor er alle så interesserede i Ravn? Den historiske Belejring af Cordoba har en central rolle i bogen. Men ellers er vi i en verden hvor de overnaturlige fænomener er virkelige. Plottet er rigtig godt. Det har alt hvad der skal til i god fantasy: En fortid der langsomt opklares, mægtige magiske kræfter, de gode, de onde og dem der ligger imellem.

Men et par ting irriterer mig: Der er lidt rigeligt med indre monolog fra Ravn. Jeg havde gerne set at flere ting fremgik af det hun gjorde og af dialog. Måske er det af hensyn til yngre læsere, som bogen åbenlyst er henvendt til, men man skal heller ikke undervurdere unge menneskers opfattelsevne. Den anden ting er at actionscenerne visse steder er lige lovlig korte. Action er jo netop der hvor spændingen er høj, så der kunne man godt bruge flere ord, uden at det vil blive kedeligt. Men alt i alt er det en meget læseværdig bog. De historiske elementer giver en god aura af troværdighed, og plottet er så tilpas komplekst at man på ingen måde kan gætte det hele, og bliver nysgerrig efter at få læst bogen til ende og få forklaringen på det hele.

Anmeldt af Flemming R.P. Rasch i Himmelskibet nr.15

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.